ARKIVNYHETER

Veidekke og NCC avvises trolig fra asfaltanbud i Trøndelag

Vegdirektør Terje Moe Gustavsen gir klar beskjed til Veidekke og NCC om at anbud på asfaltoppdragene i Trøndelagsfylkene i år vil bli vurdert avvist.
Vegdirektør Terje Moe Gustavsen gir klar beskjed til Veidekke og NCC om at anbud på asfaltoppdragene i Trøndelagsfylkene i år vil bli vurdert avvist. Bilde: Jörgen Skjelsbæk

- Beslutningen er tatt på grunnlag av at de to selskapene har erkjent å ha deltatt i ulovlig prissamarbeid i Trøndelagsfylkene. En eventuell avvisning fra asfaltkonkurransene vil gi en klar melding om hvordan vi ser på slike ulovligheter, sier vegdirektør Terje Moe Gustavsen.

Hjemmelsgrunnlaget for en mulig avvisning er Forskrift om offentlige anskaffelser, §20-12 (2), bokstav d, som sier at: Oppdragsgiver kan avvise leverandører som: “i sitt yrke har gjort seg skyldig i alvorlige forsømmelser mot faglige og etiske krav i vedkommende bransje”.Gjelder sju kontrakter

Beslutningen er tatt i samråd med Sør-Trøndelag fylkeskommune og Nord-Trøndelag fylkeskommune.

- Dersom selskapene velger å delta i årets konkurranser i Trøndelag, vil beslutning om eventuell avvisning bli tatt etter tilbudsfristen i slutten av februar, sier vegdirektøren.

Det er sju kontrakter for vedlikeholdsasfaltering av riks- og fylkesveger i Trøndelagsfylkene som er ute på konkurranse i 2012. Tre i Sør-Trøndelag og fire i Nord-Trøndelag, med et asfaltvolum på om lag 270.000 tonn.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.