BYGG

Veidekke avsluttet godt

GODT RESULTAT: Konsernsjef i Veidekke, Terje R. Venold, kan se tilbake på et godt resultat for 2008.
GODT RESULTAT: Konsernsjef i Veidekke, Terje R. Venold, kan se tilbake på et godt resultat for 2008. Bilde: Joachim Seehusen

I siste kvartal i fjor ble resultatet 252 millioner kroner.

– Sett i lys av den konjunkturnedgang som særlig rammet boligsalget sist år og som er utvidet både i styrke og omfang gjennom finanskrisen, ble resultatet både for kvartalet og for året meget bra, sier konsernsjef Terje R. Venold.Solid omsetning

Veidekkes omsetning 2008 ble 19,395 milliarder kroner. Driftsresultatet ble 796 millioner kroner, mens resultat før skatt ble 816 millioner kroner.

Resultat pr. aksje ble kroner 4,50 og styret foreslår et utbytte per aksje på kroner 2,50. Ordrereserven for konsernets entreprenørvirksomhet var ved årsskiftet på 10,6 milliarder kroner.

Dette går frem av en pressemelding.Godt forberedt

– Både finansielt og organisasjonsmessig er vi godt forberedt på vanskeligere tider. Vi vet det også kommer muligheter, og de skal vi benytte oss av så langt vi kan, sier konsernsjef Venold.

Han mener at for entreprenørvirksomheten vil konjunkturnedgangen på kort sikt primært merkes innen bygg.Gode muligheter

Venold trekker også frem at både anleggsvirksomhet knyttet til infrastrukturområdet og renovering av offentlige bygg representerer gode muligheter fremover, spesielt i Norge og Sverige.

– Og her gir de målrettede krisepakkene fra myndighetene mot bygg- og anleggsnæringen en aktør som Veidekke en rekke muligheter, legger Venold til.Langsiktig forbedring

Veidekkes norske entreprenørvirksomhet oppnådde både økt omsetning og resultatet i 2008, på tross av noe redusert omsetning i fjerde kvartal.

Resultatmarginen for 2008 endte på solide 6,6 %, som tilskrives gode prosjektmarginer, et høyt aktivitetsnivå med god utnyttelse av produksjonsressursene, samt langsiktige forbedringsarbeid, ifølge Venold.Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.