SAMFERDSEL

Vegvesenet vil ikke vente

I stedet vil man montere midtdeler mellom Halmstad og Åsgård i håp om å få ulykkestallene ned. Leveransen av midtdelere til den 10,9 km lange strekningen er satt ut på anbud. Fristen var 6. juni.

E 6 gjennom Østfold er svært ulykkesbelastet, og det er møteulykkene som dominerer statistikken. Utvidelse til fire felt har vært ansett som redningen, fordi midtdeleren hindrer biler i å møte hverandre front mot front.

Men Vegvesenet har erkjent at det ikke trengs mer enn to felt for å etablere enn midtdeler. Derfor kommer den opp nå, mange år før den aktuelle strekningen får fire felt.

Problemet er at forbikjøring er umulig når man setter opp en midtdeler på en to-felts veg. Vegvesenet vil derfor utvide E 6 noen steder for at det skal bli mulig å kjøre forbi.

Det vil også bli satt opp mer rekkverk ved fundamentene til overgangsbruene mellom Halmstad og Åsgård. På den annen side vil man fjerne rekkverket langs vegkanten noen steder. I stedet skal skråningene gjøres slakere slik at utforkjøringer ikke får så alvorlige konsekvenser. Hele jobben skal være avsluttet i løpet av september

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.