BYGG

Vegvesenet brukte mer på konsulenter enn på asfalt

2,4 milliarder kroner til konsulenter i fjor.

Opposisjonen er kritisk til vegvesenets pengebruk.
Opposisjonen er kritisk til vegvesenets pengebruk. Bilde: Schrøder, Tor Erik
27. mars 2013 - 08:28

Vegvesenet brukte i fjor konsulenter for 2,4 milliarder kroner, omtrent tre ganger mer enn det etaten brukte på asfalt, skriver VG.

Statens vegvesen brukte i fjor 870 millioner kroner på ny asfalt og vedlikehold av veidekke. Milliardregningen på konsulentbruk faller ikke i god smak hos Fremskrittspartiets samferdselspolitiske talsmann Bård Hoksrud.

– Statens vegvesen har åpenbart hatt en stor konsulentfest. Vi kunne fått mange kilometer med ny vei for 2,4 milliarder kroner, sier Hoksrud til VG.

Les også: Vil finne ut om Jernbaneverket og vegvesenet driver effektivt

390 nye ansatte

I årsrapporten fra etaten kommer det også fram at Statens vegvesen i fjor fikk 390 flere ansatte, i hovedsak personer med høyere akademisk utdanning. Dermed har etaten nærmere 7.000 ansatte.

Samtidig har konsulentbruken vokst de siste to årene. I 2010 kjøpte Vegvesenet konsulenttjenester for 1,5 milliarder kroner.

Årsrapporten forteller at 70 prosent av konsulenttjenestene er knyttet til planlegging og byggherreoppgaver. Resten kobles til det som beskrives som Vegvesenets kjerneprosesser.

Les også: 20 år er knapt for ferjefri E39

Økt aktivitet

Økningen i konsulentbruk fra 1,5 milliarder kroner i 2010 til 2,4 milliarder kroner i fjor blir forklart med økt aktivitet, spesielt ved igangsettelse av nye veiprosjekter.

– Når aktiviteten øker, så øker også bruken av konsulenter, sier pressesjef Kjell Bjørn Vinje.

Samferdselsdepartementets statssekretær Geir Pollestad (Sp) erkjenner at det er nødvendig med et kritisk blikk på at etaten driver effektivt. I årene framover skal departementet følge ekstra med på Vegvesenets pengebruk, sier han.

Les også:

Vil utrede bru over Oslofjorden

Disse skredveiene skriker etter sikring

Disse gigantbruene skal gjøre fjordene fergefrie  

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.