FORSVAR

USA velger europeisk helikopter

ER DER: Bildet viser en av de mange sivile Eurocoptermodellene som allerede er i bruk i USA. En militær variant av denne modellen skal nå inn i US ARMY.
ER DER: Bildet viser en av de mange sivile Eurocoptermodellene som allerede er i bruk i USA. En militær variant av denne modellen skal nå inn i US ARMY. Bilde: EADS


Helikopterdivisjonen Eurocopter i EADS-gruppen, en av partnerne i jagerflykonsortiet Eurofighter, har vunnet sin første store kontrakt med det amerikanske forsvaret.

De er nemlig valgt som leverandør av US Armys neste generasjon Light Utility Helicopter (LUH).Slår US-helikoptere

– Denne avtalen viser at europeisk industri og teknologi er konkurransedyktig også på det amerikanske forsvarsmarkedet. Avtalen understreker også vår strategi om delta i de markedene vi leverer til, gjennom lokale investeringer og industrielle partnerskap, sier direktør David Hamilton i EADS og ansvarlig for Eurofighter i Norge.

Han har i mange år ivret for at Norge skal velge kampflyet Eurofighter Typhoon når F-16 fases ut om åtte- ti år.

Skrus i US

EADS skal samarbeide med amerikanske selskaper om helikopter-leveransen, og gjennomfører produksjon, montering og levering lokalt i USA.

US Armys behov for Light Utility helikoptre er på opptil 352 maskiner, med en total verdi på rundt 18,7 milliarder kroner.Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.