IT

Universitetet i Oslo nest best i Norden på nett

Harvard er best i verden.

Universitetet i Oslo får mange lenker inn til sin nettside. Bildet er fra UiOs datasenter i Informatikkbygningen.
Universitetet i Oslo får mange lenker inn til sin nettside. Bildet er fra UiOs datasenter i Informatikkbygningen. Bilde: Espen Zachariassen
5. aug. 2014 - 09:20

Universitetet i Oslo kommer på 73. plass i Europa – og er nummer to i Norden – på en liste som primært måler universiteters synlighet på nettet.

Bare Helsingfors universitet gjør det bedre i Norden, og det siste halvåret har Universitetet i Oslo klatret hele 94 plasser på listen, skriver Uniforum.

Lenker inn

NTNU ligger på 133. plass, tett fulgt av Universitet i Bergen på 142. plass.

Det er den spanske forskningsgruppen Webometrics som lager rangeringen. Det viktigste målekriteriet er hvor mange eksterne lenker som peker til det enkelte universitetets nettsider.

I tillegg måles antall sider totalt, antall filer som antas å være akademisk relevante og et Google-søk som viser antall artikler og siteringer knyttet til det aktuelle universitetet.

Amerikanerne best

Best i verden er Harvard utenfor Boston, fulgt av nabouniversitet MIT, med Stanford på den amerikanske vestkysten som nummer tre.

Engelske Oxford (nummer 16) og Cambridge (nummer 17) er de beste europeiske universitetene, mens Universitetet i Helsinki er det eneste i Norden som er bedre enn Oslo.

Les også:

Kjetil (26) er eneste nordmann på Googles New York-kontor

Google sliter med å rekruttere nordmenn  

10 triks for bedre wifi hjemme

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.