NETTARKIV

Ukul i hagen!

Sist søndag startet hagesesongen. I garasjen dukket gressklipperen fra husets morgen, faderens gamle motorsag og høytrykksspyleren fra arveoppgjøret etter bestemor opp bak oppskrapte Madshusski med rød klister. For ikke å nevne kantklipperen med 20 meter ledning. Planen var at alt skulle brukes også sommeren 2008. I tilfelle blir jeg nok nabolagets mest utdaterte.

Bil, mobiltelefoner, jakt- og trimutstyr har lenge vært voksne menns penisforlengere. I landet med kanskje verdens høyeste bilavgifter kjører vi rundt med store SUV’er i Oslos gater. 53 % av befolkningen har såkalte "high end"-mobiltelefoner. For å sykle 7 mil mellom Rena og Lillehammer kjøper enkelte sykler til 50 000. Ikke kom og si det er fordi vi trenger det.

Etter at vi snart ikke hadde mer å hente på mannens tradisjonelle briefeområde beveget vi oss over på kvinnens tradisjonelle områder. Med mannens inntreden på kjøkkenet ble det slutt på at matens smak var det viktigste. Neida, det viktigste var å ha riktig stekeovn. Og selvsagt induksjons stekeplater.

Utenfor huset har det meste vi til nå har stappet i garasjen brummet. Etter hvert kunne en del også fungere med skjøteledning. Nå kommer neste generasjons uteverktøy, som plutselig gir oss enda en mulighet til å fortelle naboen at vi har skjønt hva som er viktig. For nå skal alt gå på oppladbare batteri. Vekk er brummingen som vekte nabokona søndag morgen, og vekk er skjøteledningen du selvsagt alltid klippet når kantsaksa skulle brukes.

Med god samvittighet og god argumentasjon kan vi altså bytte ut både motorsag, gressklipper og høytrykksspyler. Miljøvennlighet og mindre bråk holder som argument både i samvittigheten og overfor den bedre halvdel.

At den egentlige grunnen til nyinvesteringene er den samme som når bil eller mobil absolutt må byttes ut, kan lett fortrenges.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.