SAMFERDSEL

Tunnelvann fortsatt en gåte

I løpet av natta er mye av vannet som har seget inn i Oslofjordtunnelen fjernet, ifølge seksjonsleder Lars Erik Hauer i Statens Vegvesen.

En arbeidsgruppe gransker nå alle sider ved hendelsen i Oslofjordtunnelen som førte til at tunnelen ble oversvømt. Tunnelen vil være stengt hele denn uka.

Vegdirektør Olav Søfteland sier at Statens Vegvesen har varslet at han vil gjennomgå alle rutiner og beredskapsopplegg ved samtlige undersjøiske tunneler i Norge.

Det er bygd et 5000 kubikkmeter stort oppsamlingsbasseng under kjørebanen for å samle opp naturlig innsig av havvann og grunnvann i tunnelen. Det var dette bassenget som rant over uten at det automatiske varslingsanlegget reagerte.

Det finnes ingen manuelle rutiner for å sjekke vannstanden i bassenget, ifølge Hauer.

Torsdag gjorde ansvarlig driftsentreprenør for tekniske alle installasjoner i tunnelen, Mesta as, vedlikeholdsarbeider på tunnelen. Spørsmålet det gjenstår å få svar på, er om dette arbeidet har sammenheng med at bassenget fløt over to dager etterpå.

Allerede i oktober 2000 kom det krav fra styret i Søndre Follo brann- og redningsvesen om videoovervåking av tunnelen. Men DBE mente trafikken var så liten at sikkerhetsnivået var akseptabelt. Men direktoratet forutsatte at Vegvesenet og brannvesenet ville ta opp saken på nytt dersom trafikk eller tekniske forhold endret seg.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.