PRODUKSJON

TU kårer beste produktpresentasjon

Teknisk Ukeblad arrangerte under Industridagene en konkurranse om beste produktpresentasjon. Kriteriene var nytt produkt og god presentasjon av nyheten. De fem finalistene var: 3M, Chr. Berner, Oiltech, Motion Control og Robia.

Juryen har bestått av Teknisk Ukeblads fagredaktør Stein Bekkevold, ansvarlig for bladets Produktnytt-avdeling. Etter at samtlige stands var besøkt i løpet av ettermiddagen 25. september, var grovlisten klar. Og etter et intenst jurymøte forelå resultatene.

Liming
3M demonstrerte bruk av en type dobbeltsidig teip med nytt skum-mellomlegg, den blir håndteringsfast med det samme, når 20 prosent styrke etter ti minutter og er ferdig utherdet etter tre døgn.

Vibrasjonsdempere
Chr. Berner demonstrerte en isolasjonsteknikk med spesiell skumplast, som brukes til å vibrasjonsdempe maskiner. Visningen var svært levende og anskueliggjorde på forbilledlig vis hvor effektiv dempingen var.

Oljedemper
Oiltech brukte et glass vin for å vise hvordan nye oljedempere helt kan utligne massekrefter; glasset sto på et femti kilos lodd og falt 1500 med mer rett ned uten søl. Teknikken er basert på at de har serie små hull som gradvis slipper ut trykkoljen.

Lineærmotor
Motion Control viste bruk av lineærmotorer og lineærbevegelseskontroll, demonstrerte gjentatt presisjon og viste hva norsk industri har å lære med hensyn til bruk av lineære system som også kan drives av solenoider eller stepmotorer.

4 roboter
Hos Robia kunne de besøkende for første gang se FIRE roboter i koreografert dans, en overbevisende demonstrasjon av hva man kan få til med moderne styringsenheter. Synd bare at norsk industri vel ikke kan nyttiggjøre seg slik teknikk i noen stor grad...

Konklusjon
Juryen konkluderte med at det var nærmest dødt løp mellom de to utstillerne som bruker væske for å vise hva de kan, altså Chr. Berner og Oiltech. I juryens begrunnelse for å velge Oiltech, heter det: Den mest dramatiske effekten av teknikken vises hos Oiltech og dermed utropes disse til vinner av Teknisk Ukeblads produktpresentasjonspris 2002. Juryen var enstemmig.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.