KRAFT

Tror ikke på Jens

¿ Vi er glade for at vi endelig ble kaldt inn til et møte med statsministeren, men det burde skjedd på et mye tidligere tidspunkt, sier Kvam-ordfører Astrid Farestveit Selsvold. Her i samtale med styreleder i Bevar Hardanger, Klaus Rasmussen.
¿ Vi er glade for at vi endelig ble kaldt inn til et møte med statsministeren, men det burde skjedd på et mye tidligere tidspunkt, sier Kvam-ordfører Astrid Farestveit Selsvold. Her i samtale med styreleder i Bevar Hardanger, Klaus Rasmussen. Bilde: Mona Sprenger

HARDANGER: Hun og andre motstandere av kraftlinjen gjennom Hardanger traff i dag statrådene Terje Riis-Johansen, Liv Signe Navarsete og Karl Eirik Schjøtt-Pedersen i Øystese. Møtet fant sted på Hardangerfjord Hotell og utenfor sang motstandere av kraftlinjen kampsanger.

Rammer Kvam kommune

Ordføreren i Kvam er fortvilet over regjeringens plan om å sette i gang anleggsarbeidet på den siste landfaste delen av traseen til kraftlinjen Sima- Samnanger først.

– Den delen av linjen skulle gå i en kombinert vei- og jordkabel under Kvamskogen, om er et av de mest populære hytte- og utfartsområdene i Hordaland. Det har de tatt ut av vurderingen, sier hun til Teknisk Ukeblad. Farestveit Selsvold er derimot glad for at regjeringen åpner for en ny vurdering.

– Den delen av linjen skulle gå i en kombinert vei- og jordkabel under Kvamskogen, om er et av de mest populære hytte- og utfartsområdene i Hordaland. Det har de tatt ut av vurderingen, sier hun til Teknisk Ukeblad. Farestveit Selsvold er derimot glad for at regjeringen åpner for en ny vurdering. Klaus Rasmussen, Bevar Hardanger. Mona Sprenger

– Vi er glade for at vi endelig ble kaldt inn til et møte med statsministeren, men det burde skjedd på et mye tidligere tidspunkt. De har hatt denne klagessaken liggende i to år, sier hun.

– Folk har skjønt spillet

Ordfører tror ikke at regjeringens nye kurs har svekket engasjementet mot kraftlinjen og regner med stort oppmøte på aksjonen lørdag.

Det gjør også styreleder i Bevar Hardanger, Klaus Rasmussen.

– Nei, vi regner med stort oppmøte. Folk har skjønt dette spillet, sier Rasmussen, som ikke er fornøyd med regjeringens snuoperasjon.

– Vi er ikke fornøyde med vedtaket. Det er bra at det er bevelgelse. Men vi er skeptiske til opplegget og at det blir anleggsstart. Det utfordrer hele miljøbevegelsen. Det hele er litt heimesnekra.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.