ARKIVNYHETER

Trolig hjemmeseier på E 18 i Grimstad

E 18 like øst for Øygardsdalen. Innen 30. juni neste år skal vegen være utvidet og midtdeler skal være på plass.
E 18 like øst for Øygardsdalen. Innen 30. juni neste år skal vegen være utvidet og midtdeler skal være på plass. Bilde: Statens vegvesen

Strekningen som skal utvides er 1,4 km lang og går mellom Øygardsdalen og Frivoll i Grimstad kommune. Hensikten med utvidelsen er å gjøre vegen bred nok til at midtdeler kan settes opp. Montasje av midtdeleren inngår i entreprisen.

Oppdraget har vært utlyst to ganger i år. Første gang gjorde Vegvesenet det klart at anbud over 10 millioner kroner ikke kunne godtas. Jobben skulle fullføres i løpet av 2008, og det var ikke dekning i budsjettet hvis anbudene overskred denne grensen.

Et eneste anbud kom inn den gangen. Det ble gitt av E Gauslå & Sønner og lå litt over grensen. Kanskje hadde det være mulig å finne dekning for «overskridelsen», men Vegvesenet mente at det ikke var riktig å godta anbudet i denne situasjonen. Jobben ble utlyst på nytt, denne gangen med 30. juni 2009 som frist for ferdigstillelse. Dermed ble utgiftene delt på to budsjettår, og grensen på 10 millioner kroner kunne oppheves.

Hvis det ikke er gjort regnefeil, er anbudet fra Oveland innenfor den opprinnelige grensen, men assisterende prosjektleder for prosjekt Sørlandet, Øystein Lien ser ikke bort fra at den gunstige prisen har sammenheng med fristforlengelsen. - Entreprenørene får nå mulighet til å gjøre noe arbeid på tider av året da presset er mindre, sier han.Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.