BYGG

Trapper opp uanmeldte tilsyn

SAMMEN OM BYGGKONTROLL: Kontrollene i byggesaker skal nå økes, og langt flere av dem blir uanmeldte tilsyn, i kommunene Asker, Bærum, Hurum, Lier og Røyken.
SAMMEN OM BYGGKONTROLL: Kontrollene i byggesaker skal nå økes, og langt flere av dem blir uanmeldte tilsyn, i kommunene Asker, Bærum, Hurum, Lier og Røyken. Bilde: colourbox.com
Joachim Seehusen
14. okt. 2010 - 14:51

De fem kommunene Asker, Bærum, Hurum, Lier og Røyken har gått sammen om et felles tilsyn for byggesaker, Vestfjorden byggtilsyn. Nå har selskapet økt bemanningen, samtidig har Asker kommune ansatt tre i et eget nyopprettet byggtilsyn.

Kontrollene skal nå økes og langt flere av dem blir uanmeldte tilsyn.

Fuktskader på topp

– Vi har alltid hatt anledning til å gjennomføre uanmeldte tilsyn, men det har til nå vært lite benyttet, sier Grete Underhaug i Vestfjorden byggtilsyn.

Øverst på listen står sikring mot fuktsader.

– Vi vil se på utførelse og være spesielt opptatt av steder der det er fare for fuktskader. Dårlig sikring mot vanninntrengning, overganger mellom bygningsdeler som tak/vegg og alt som kan føre til fuktskader, sier Underhaug.

Ukentlige kontroller

Hun regner med at i det neste halve året vil det kunne bli opp til ti kontroller hver uke. Bærum og Røyken har valgt å varsle dagen før, mens de øvrige kommunene lar kontrollene komme som en overraskelse på entreprenørene.

Det vil også gjennomføres uanmeldte tilsyn med arkitekter og konsulenter som er ansvarlig søker i byggesak. Det blir fokus på ansvarlig søkers ansvar, kontroll av prosjektering og avviksbehandling i byggeprosjekter.

Underhaug forteller at den økte kontrollvirksomheten er varslet gjennom bransjeforeningene, slik at ingen skal kunne hevde at det kom helt overraskende.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.