IKT

Trådløs vannovervåking

Utstyret blir en del av ABBs kontrollsystem AC 800C, og vil effektivisere vedlikehold og drift av 176 utestasjoner for vann- og avløpsdistribusjon i Oslo kommune.

- Systemet gir mulighet for bedre og mer effektive driftsrutiner, mener spesialingeniør Egar Foss i Vann- og avløpsetaten.

- Rask tilgang til pålitelig informasjon om tilstanden i anleggene gjør at vi vil oppdage eventuelle feil raskere. Dette effektiviserer arbeidet med å rette feil og sikrer tilgangen til rent vann og effektivt avløp for byens innbyggere.

ABB har benyttet Bluetooth-teknologi fra svenske connectBlue og utviklet en løsning spesielt tilpasset Oslo kommunes behov.

Ved hjelp av trådløs teknologi kan Vann- og avløpsetatens operatører hente inn overvåkingsdata, styre utestasjonenes prosesser og koble seg til etatens sentrale datanettverk fra en bærbar PC eller PDA med Bluetooth-teknologi.

- Dette er en milepæl i utviklingen av Bluetooth-anvendelser for industriell bruk, hevder administrerende direktør Rolf Nilsson i connectBlue.Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.