PRODUKTNYHETER

Trådløs sensorkommunikasjon

Produktfamilien ar fått navnet SenDAQ. De ulike modulene kan både installeres for permanent overvåkning av definerte produksjons-/driftsparametre, eller de kan brukes i forbindelse med test/feilsøking på roterende maskineri/produksjonsutstyr.

I begge situasjoner vil de forskjellige SenDAQ-modulene representere kostnadseffektiv løsninger som har stor fleksibilitet sammenlignet med tradisjonelle kabelbaserte løsninger, hevder selskapet i en pressemelding. Systemet kanbrukes benyttes innen følgende områder:  • Innsamling av vektinformasjon  • Overvåkning av miljødata  • Overvåkning av operasjonelle parametre på roterende maskineri  • Innsamling av produksjons- og prosessdata

En systemløsning består av en sender og en mottakerenhet. Det er utviklet et sett ulike senderenheter. I tillegg til nødvendig funksjonalitet for trådløs sensorkommunikasjon, inneholder disse en måleforsterker for tilkobling av sensorer.

Senderenheten kan enten tilføres strøm via 220 VDC, batteri eller det kan benyttes induktiv strømoverføring. Den trådløse kommunikasjonen mellom sender og mottaker skjer ved hjelp av sikre rutiner for overføring og validering av måledata. Signalene overføres via 433 MHz. Avstanden mellom sender og mottaker kan være opp til 1000 m.

Mottakeren styrer all kommunikasjon med senderenheten og den kan motta mellom 20 og 280 målinger per sekund. Mottakeren kan også konfigureres til å kommunisere mot et større antall sendere. Ifølge pressemeldingen er dette aktuelt blant annet i forbindelse med innsamling miljødata - hvor det er nødvendig å utplassere sensorer på ulike steder i et geografisk avgrenset område.

Mottakerenheten har kommunikasjonsgrensesnitt via 4 - 20 mA, RS232 og RS485 Modbus. Måledata kan videreformidles til et alarm- og overvåkningssystem, eller de kan lagres på PC i angitt format for senere eksport til et analyseprogram (f.eks. Catman). Systemet kan tilpasses forskjellige behov og måleoppgaver.

Følgende standard sendermoduler er tilgjengelige;  • Lc2 - 2 kanals modul for tilkobling av inntil 2 lastceller eller strekklapper


  • PT100/4 - 4 kanals modul for tilkobling av inntil 4 PT100 temperatursensorer


  • Tc8 - 8 kanals modul for tilkobling av inntil 8 thermoelement


  • An2 - 2 kanals modul for tilkobling av inntil 2 analoge sensorer (akselerometer, trykkgivere, strekkgivere osv.)

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.