PRODUKTNYHETER

Tohånds betjening

verksted

Banner produserer blant annet optiske sensorer. Deres Duo-Touch er sertifisert i henhold til kravene for kategori 4 sikkerhetsutstyr. Samtidig har systemet vunnet sølvmedalje i USA ved en årlig kåring blant maskinteknikere om det beste produkt 2001.

Systemet kan anvendes som aktiveringsutstyr til farlige maskiner, som for eksempel presser. I USA er produktet benyttet i flere år. I Norge er Banner representert ved HF Danyko A/S.

Fordelen ved systemet er, at det ikke stilles krav om anvendelse av fysiske krefter fra operatørens side for å utløse maskinen. Tidligere har dette oftest vært løst med mekaniske trykk som har forholdsvis kraftige fjærer. Dette kan gi operatøren belastningsskader i hender, armer og ikke minst skuldre.

Fordelene ved å anvende slike betjeningsorgan er at det i systemet inngår et minimum av deler som kan slites. Maskinen blir meget lettere og hurtigere å betjene. Operatøren skånes for skader, som følge av den fysiske belastning.

Fra de to aktiveringsenhetene føres kablene til maskinens styring. Her monteres på DIN-skinne en relemodul, som overvåker hele funksjonen kontinuerlig. Relémodulen er 45 mm bred og leveres for 24 V likespenning, 115 eller 230 V vekselspenning.

(kd)

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.