SAMFERDSEL

Tog med flere hundre passasjerer står fast i tunell – uten strøm

Passasjertog med flere hundre passasjerer har i flere timer stått fast i Romeriksporten etter at det oppsto problemer med en kjøreledning.

Problemer med en kjøreledning gjør at Romeriksporten er stengt mandag formiddag.
Problemer med en kjøreledning gjør at Romeriksporten er stengt mandag formiddag. Foto: Ørn E. Borgen/NTB

Siste: Flytoget ble hentet ut rundt klokken 12, skriver VG. Det andre toget er på vei ut, opplyser Bane Nor.

– Folk bare sitter og venter, det er helt mørkt, det eneste vi ser er lyset fra mobiler og til WC. Og nå begynner toalettene å bli fulle, fortalte passasjer Fredrik Linge Klock (41) på telefon til VG rett før han og de andre passasjerene ble berget ut. Da hadde det begynt å bli kaldt i toget.

Vy-toget, med flere hundre passasjerer, sto fast noe lenger. Når Bane Nor opplyser at toget er på vei ut rundt kl 12.30 har passasjerene ventet i timesvis.

Feilen oppsto ved 8.30-tiden, og ved 9-tiden ble tunnelen helt stengt. Da sto de to passasjertogene fast inne i tunnelen, uten strøm.

Tissetrengte og tørste

Til Romerikes Blad, som først skrev om saken, opplyste Vy at det var rundt 500 passasjerer på deres tog som satt fast i tunnelen.

– Høyttaleren virker ikke, det er stille, men ikke kaldt. Det tar lang tid og skjer veldig lite, men de ansatte holder oss oppdatert, sier Martin Ekberg til avisen mandag formiddag.

Han er en av passasjerene som sitter fast i tunnelen.

Ifølge NRK var det rundt 350 passasjerer på Flytoget som gikk fra Gardermoen klokken 8. I over tre timer satt passasjerene fast uten strøm eller toaletter.

Passasjerer NRK har snakket med forteller at de er både tissetrengte og tørste. Noen er også litt engstelige.

Skal trekkes tilbake til Oslo S

Til NTB sier pressevakt Øystein Stavdal Paulsen i Bane Nor at planen er å få trukket togene tilbake til Oslo S, men at den ene kjøreledningen ligger over det ene toget gjør situasjonen ekstra utfordrende.

– Det skal gjøres på en trygg måte, så det tar tid, sier Paulsen.

Han sier de jobber på spreng med å løse problemene, og at tunnelen vil være stengt fram til problemene er løst.

Mandag har det vært problemer både på Gardermobanen og Østfoldbanen. På Gardermobanen er det strømproblemer mellom Oslo S og Lillestrøm, mens det på Østfoldbanen er feil ved en sporveksel som fører til forsinkelser og innstillinger. Bane Nor opplyser at de jobber med å rette feilene.

Les også

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.