OLJE OG GASS

Tilbakeviser Bellona-innflytelse

Ptil-direktør Magne Ognedal går ikke med på at det er Frederic Hauge som styrer showet i Brussel.
Ptil-direktør Magne Ognedal går ikke med på at det er Frederic Hauge som styrer showet i Brussel. Bilde: Ole K. Helgesen

Stavanger: Bellona-leder Frederic Hauges gode kontakt med energikommisær Gunther Oettinger har gitt ham solid innflytelse i arbeidet med EU-kommisjonens forslag til nytt sikkerhetsregelverk for olje- og gassindustrien i Europa.

Bakgrunn: Hauges hevn: Oljeindustrien tatt på senga av EU-regler

– Stor innflytelse

På Ptils informasjonsmøte om sikkerhetsutfordringer på norsk sokkel ble Ptil-sjef Magne Ognedal spurt om det bare er Bellona som har innflytelse i dette arbeidet.

Dette blir blankt avvist av Ognedal.

– Jeg har vært med i de samme møtene som Hauge. Jeg er ofte i møter i Brussel. Norske myndigheter har blitt hørt like mye som alle EU-landene til sammen på grunn av vår lange og gode erfaring med sikkerhet innen petroleumsvirksomhet, sier Ognedal.

Borten Moe: – EU-regelverket skal ikke gjelde i Norge

Ikke overbevist

Han er ikke sikker på at det vil komme en EU-forordning som vil få betydning for sikkerhetsarbeidet på norsk sokkel.

– Danmark som har formannskapet i EU, og i tillegg har petroleumsvirksomhet, forholder seg reservert til dette arbeidet. I høst blir formannskapet overlevert til Kypros som nå er i ferd med å starte petroleumsproduksjon. Tiden vil vise hvordan forordningen blir - dersom det blir noen forordning, sier han.

Frederic Hauge: – Gullfaks-problemer ødelegger for Norge

Les også:

Oljeindustrien kjemper mot EU-lov

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.