ARBEIDSLIV

Tidlig IT-gammel

Tendensen vises også i Norge: Folk over 40 år blir sjelden ansatt i IT-stillinger.

Men strategien varierer fra selskap til selskap: Andersen Consulting i Norge henter ofte sine ansatte rett fra universitet og høyskoler. Gjennomsnittsalderen i bedriften er bare 30 år. De gangene selskapet ansetter folk med erfaring, er det også unge folk som bare har jobbet fra tre til fem år i bransjen.

IBM Norge ansetter både unge og erfarne folk. Gjennomsnittsalderen på nyansatte er 34 år, og gjennomsnittet i bedriften er så høyt som 41 år. - Ung alder er ikke et ansettelseskriterium hos oss, sier Eva Lokken i IBM Norge.

Mange IT-selskap kan tjene på å få en bedre blanding av unge teknoresere og eldre ansatte med erfaring, mener daglig leder i Den Norske Dataforening, Svein Stavelin: - Ensidig satsing gir sjelden resultater. Men bransjen har modnet de siste årene. Aldersmiksen blir mer normal i IT-bedriftene etter hvert, sier Stavelin.

Mange av de forretningsmessig mest interessant IT-virksomhetene setter så høye krav til erfaring og kompetanse at de unge og uerfarne har små muligheter til å bli ansatt. - De fleste trenger folk som har evnen til å tenke strategisk og langsiktig, sier han i en pressemelding, hevder Svein Stavelin.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.