NYHETER_BYGG

Ti ganger VVS

Aktiviteten og interessen ser ut til å være stor innen VVS-bransjen.

Når "VVS-dagene 2002" åpner portene 23.oktober, blir det til den største messen av dette slaget noen gang.

Messen har vært holdt ni ganger tidligere, og utstillerkontakt Mimi Haug er tilfreds med de nye, moderne lokalene til Norges Varemesse på Lillestrøm. Forrige messe hadde 226 utstillere og 18.000 besøkende. Hele 800 deltok på seminarene, som det i år blir 18 av.

Åpningskonferansen ser på gass i et norsk energipolitisk perspektiv. Naturgass kan brukes til mer enn gasskraft, men mange glemmer at gass kan benyttes til oppvarming av vannbårne systemer og dermed øke den norske energifleksibiliteten. En rekke fagfolk vil fra ulike ståsted komme med tanker om bruk av naturgass i Norge.

Andre energiformer som blir behandlet er bioenegi der vi får status med praktiske anleggserfaringer både i Norge og Europa .

Et seminar vil belyse fordeler og muligheter ved ulike typer varmepumper i boliger og industri. Også geoenergianlegg vil bli presentert. Aktørene hevder at denne teknikken er usedvanlig effektiv, lønnsom og mer miljøvennlig enn alle andre teknikker.

For øvrig er det et seminar som tar for seg energikilder og miljøpåvirkning. Der er hensikten å gi et faktagrunnlag for utslipp av klimagasser ved bruk av ulike energibærere og varmekilder.

Arrangørene er tilfreds med at både byggautomasjon og ventilasjon er med i år. Aktuelle spørsmål som luftinntak og fuktproblemer, bruk av gips i våtrom, ventilasjon offshore og CE-merking av kuldeanlegg er andre tilbud.

Med legionellatilfellene i bakhodet vil antakelig seminaret om mikrobiell forurensning i bygg og tekniske installasjoner få fornyet aktualitet.

I tillegg til fagmessen arrangeres også en publikumsmesse, "VVS i hjemmet". Tidspunktet for begge er fra 23. til 27. oktober.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.