INDUSTRI

Think kan ri stormen av

Think kan ha kortsiktig finansiering på plass veldig snart, ifølge Jo Rodin, leder av gjeldsnemnda.
Think kan ha kortsiktig finansiering på plass veldig snart, ifølge Jo Rodin, leder av gjeldsnemnda. Bilde: Think

Lederen av gjeldsnemnda, advokat Jo Rodin, sier at den kortsiktige finansieringen trolig vil være på plass tirsdag eller onsdag til uken. Den vil gi styret og gjeldsnemnda pusterom i et par måneder.

– Think er et så interessant produkt at jeg regner med dette vil gå i boks. Den kortsiktige løsningen vil holde bedriften flytende i et par måneder, slik at vi kan få en avtale med kreditorer og eventuelle nye investorer. Jule- og nyttårsdagene har vært ganske hektiske, sier Rodin til NTB.

Les også: Think satt under offentlig administrasjon

Ingen detaljer

Han vil ikke si noe nærmere om innholdet i redningspakken eller hvem som eventuelt kan komme inn som nye medeiere med frisk kapital.

– Vi snakker om en kombinasjon av lån fra private, lån fra statlige institusjoner og eventuelt flere eiere, sier Rodin. Innovasjon Norge er en av de finansinstitusjonene som kan komme Think til hjelp med lånegarantier.

Den kortsiktige finansieringen vil så vidt holde hjulene i gang ved fabrikken i Aurskog.

Les også: – Think trenger stor partner

Nye biler

Det blir ikke produksjonen av nye biler i vanlig forstand, men snarere ferdigstilling av biler som er nesten leveringsklare og en viss produksjon av deler til framtidige biler.

– Det vil komme noen biler på markedet i januar, forsikrer Rodin.

Selskapet Think søkte før jul beskyttelse mot sine kreditorer ved å gå i frivillige gjeldsforhandlinger. Det ble satt under offentlig administrasjon, og Rodin ble oppnevnt som leder av gjeldsnemnda. Samtidig stanset selskapet å betjene sine lån.

Store summer

Det akutte behov for frisk kapital ble anslått til minimum 200 millioner kroner. Det ble sendt varsel om at 125-175 av de ansatte ville bli permittert på nyåret. Det er fortsatt uklart om dette blir satt i verk og i hvilket omfang.

Innovasjon Norge har allerede fått økt sin konto for lavrisikolån med én milliard kroner til 2,5 milliarder.

Selskapet vil være en viktig aktør i 2009 og får ventelig tilført mer kapital i den redningspakken regjeringen legger fram 26. januar.

Stein Erik Hagen, Alf Bjørseth og Petter Stordalen er blant eierne som blir bedt om å skyte inn mer kapital i Think.

Styreleder Svein S. Jacobsen vil ikke si nøyaktig hvor stor gjeldsbyrden er. Han bekrefter imidlertid at de fleste kreditorene er underleverandører til produksjonsprosessen.

Les også. Flåthen ber om hjelp til Think

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.