TESTER

Test: null

TEST: HP Envy x2

HP Envy x2 er like mye nettbrett som den er Windows 8-PC. Og den er riktig så lekker.

Spesifikasjoner

Testet utgave: HP Envy x2 11-G001eo
Skjerm: 11,6 tommer, 1366x768, blank, touch
Prosessor: Intel Atom Z2760, 2x1,8 GHz
Minne: 2 GB
Grafikk: PowerVR SGX545, 533 MHz
Nettverk: 802.11a/b/g/n
Lokalt: NFC, Bluetooth
Lagring:
64 GB eMMC
Minnekort: 1 x SD, 1 x Micro-SD
USB: 2 x full størrelse
Medietilkobling: 3,5 mm minijack, HDMI
OS:
 Windows 8
Vekt: 0,69/1,41 kilo
Pris: Fra rundt 7000 kroner

Høydepunkter

Svært fleksibel løsning, lang batterilevetid, pen design, metalldeksel, godt tastatur, to SD-kortplasser.

Ulemper

Svak prosessor, noe lavoppløst skjerm, høy pris i forhold til ytelse

Veldig kort sagt

HP Envy x2 er nettbrettet for deg som også vil ha en PC. Dette gir deg nemlig to i ett, og ikke minst muligheten til å kjøre de vanlige Windows-programmene. Men om du trenger en PC med ytelse til spill og tyngre oppgaver er dette et dårlig valg. Prisen er dessuten svært stiv i forhold til ytelsen.

Gå rett til hele testen
 

Konklusjon

Med Windows 8 kom den relativt ferske produktkategorien "hybrid-PC". Dette er nettbrett som også fungerer som PC. Den årvåkne leser vil kanskje innvende at dette er noe som har eksistert en god stund, og det er på sett og vis sant.

Det har blitt lansert flere Android-nettbrett som ser ut som en bærbar PC med tastatur og mus. Men siden Android aldri har vært ment som et operativsystem for PC-er har disse produktene i praksis vært ekstra avanserte nettbrett.

Hybrid-PC-en er et helt annet beist. Disse er Windows-PC-er med trykkskjerm. All maskinvaren sitter i skjermen, som kan kobles fra tastaturet. Dermed har du altså mulighet til å bruke den som en Windows-PC i det ene øyeblikket, og som et nettbrett i det neste.

LES OGSÅ: Slik er de nye Windows 8-hybridene

Windows 8

HP er en av mange produsenter som har hevet seg på bølgen, og vi har testet modellen Envy x2. Den kjører fullversjonen av Windows 8, slik at du kan installere det aller meste som fines av programmer til PC-er. I tillegg kan du installere Windows 8-apper fra appbutikken Windows Store.

Det er altså ikke snakk om en Windows RT-maskin. Disse kan nemlig ikke kjøre vanlige Windows-programmer.

LES OGSÅ: Her er Windows RT-brettene

Envy x2 har et bra tastatur med luft mellom tastene. Midt under er det en musplate hvor hele flaten er én tast. Utsiden av maskinen er laget i aluminium, og vi syns at HP har satt sammen en riktig så lekker maskin.

Skjermen er en berøringsfølsom 11,6 tommers LCD, som har oppløsningen 1366 x 768 piksler. Dette er på ingen måte noen voldsomt høy oppløsning, men det fungerer i praksis fint til det meste. 

Skjermstørrelsen gjør Envy x2 umiddelbart oppleves som ganske stor sammenlignet med andre nettbrett. Men etter en tids bruk er ikke dette noe vi plages av.

LES OGSÅ: Slik ble nettbrettet til

Svak prosessor

Under panseret sitter en tokjernet Intel Atom-prosessor på 1,8 GHz. Det gjør at Envy x2 har lite krefter sammenlignet med vanlige PC-er i samme prisklasse. Maskinvaren er kraftig nok til at du kan bruke maskinen til surfing, tekstbehandling og andre mindre krevende oppgaver. Men skal du drive med videoredigering eller spill er ikke dette PC-en du ser etter.

Envy x2 har 64 GB lagringsminne, noe som også er lite sammenlignet med en vanlig PC i denne prisklassen. Men det er plass til fullstørrelses SD-minnekort i tastaturdelen, og et Micro-SD-minnekort i selve brettet. Dermed er det en smal sak å bygge ut med mer lagringsplass.

Siden det ikke er harddisk, og prosessoren er en strømsvak variant produserer Envy x2 absolutt ingen støy. Varmeutviklingen er heller ikke noe å snakke om.

Og siden det er batteri både i tastaturdelen og i brettdelen får du mange timer med brukstid her. Du slipper altså å løpe etter laderen i tide og utide.

Maskinen har Bluetooth og NFC. Vi skal også nevne at den har to vanlige USB-porter og fullstørrelses HDMI-utgang på tastaturdelen.

Høyttalerne på fremsiden er ikke spesielt kraftige, og vi syns lyden i lydutgangen er litt vel lav.

Oppsummert

Alt i alt syns vi HP har satt sammen en pen, funksjonell hybrid-PC. Den har sine klare svakheter, men om du uansett stort sett bruker den til enkle oppgaver kan den fungere bra.

Men det er altså ikke noen billig sak. 7000 kroner lar deg tross alt kjøpe en langt sprekere vanlig PC. Men da får du ikke trykkskjerm eller mulighet til å bruke den som et nettbrett.

Du får også langt sprekere nettbrett for samme pris. Fjerde generasjon iPad med 64 GB minne og 3G koster tusen kroner mindre. For nesten 3000 kroner mindre får du Samsung Galaxy Note 10.1 med 16 GB minne og 3G.

Men om det er et Windows 8-nettbrett som også fungerer som en enkel PC du ser etter, er HP Envy x2 slett ikke noe dårlig kjøp.

Les hele testen av HP Envy x2 på neste side

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.