T2

Test: PHILIPS 55PFL8008

Denne er virkelig skarp

TEST: Philips 55PFL8008.

Philips-TV-en kommer med Ambilight.
Philips-TV-en kommer med Ambilight. Bilde: Philips

Philips 55PFL8008

Teknologi: LED-LCD

Type LED: Kant

Lokal dimming: Delvis

Oppløsning: 1920x1080

Pris: 18.995,-

Watt mener: Flotte bilder og Ambilight gjør seg i stuen.

Slik forstår du testbildet

  • Skjermene er fotografert både rett forfra og fra 40 graders vinkel. Eventuelle problemer synes ganske godt på bildene, med for sikkerhets skyld har vi lagt til et histogram for hvert bilde.
  • Det viser fordreiningen av nivåene fra sort til hvit, og alle de viktige mellomnivåene. Sort er til venstre og hvit er til høyre. Meningen er å sammenligne histogrammet med tilsvarende sett rett forfra. Er de like er det perfekt.
  • Jo større forskjeller desto større feil på gjengivelsen fra siden. Et tips er å se på håret til jenta. Der finner man en mengde detaljer, som i noen tilfeller forsvinner helt og i andre tilfeller synes for godt.

Denne testen er en del av vår samletest av Vi tester fem av de heftigste flatskjermene på markedet .

Selv om Philips sin TV-divisjon ble solgt til TP Vision er det ingenting som tyder på at det har gått ut over bildekvalitet eller designutvikling.

Philips holder den samme høye klassen som de alltid har gjort, og har en imponerende line-up.

Med Ambilight

I 8000-serien er vi tett på toppdivisjonen til Philips, uten premium-prislappen som kommer med 9000-serien. Modellen kommer med Ambilight på 3 sider.

I våre øyne er Ambilight en smart og designmessig fin funksjon som gjør det behagelig å se på TV. Det myke lyset som skinner på veggen er beroligende, og gir en følelse av at bildet er større enn de det er.

Philips-TV-en kommer med Ambilight. Philips

Oppsett

I normalmodus ligger denne modellen på rett i underkant av 10000 Kelvin. Det gir kalde bilder som er bra til sport og spill, men er langt unna standarden for film.

Det er selvsagt derfor man har filmmodus. Philips viser igjen at de kan dette med fabrikksinnstillinger. Den ligger snorrett på rundt 6300 Kelvin og den har en gammakurve som ligger tett opp mot målet hele veien.

Det eneste man strengt tatt trenger å justere på denne modellen er kontrast og lysstyrke. Disse primærinnstillingene har Philips merkelig nok gjemt bort i ISF-menyene.

De burde definitivt vært de to første innstillingene man møter i bildemenyen. Vi gir selvsagt pluss for at skjermen kommer med ISF-menyer, det burde være standard i denne prisklassen.

Gode justeringsmuligheter kan gjøre en middels skjerm bedre enn en langt dyrere skjerm uten disse mulighetene.

For å forbedre sortnivået bør man også på denne skjermen benytte seg av mulighetene som ligger i eco-innstillingen og såkalt dynamisk baklys.

Det er også viktig at man justerer baklysets styrke i forhold til lysforholdene i rommet. Dette kan man gjøre manuelt, eller aktivere lyssensoren slik at det gjøres automatisk.

Philips 55PFL8008 måler nesten perfekt og gir et flott bilde rett forfra. Med 40 graders vinkel mister den en del av det sorte i skyggene, og de blir overdetaljerte. Fargene beholdes dog ganske bra. Watt

Inntrykk

8008 er en skjerm som gir flotte opplevelser i stuen. Det er nemlig noe eget med Philips og Ambilight som jeg ikke helt kan sette fingeren på.

Jeg liker personlig dette systemet godt, og spesielt når man får det på 3 kanter som her. Det blir på mange måter et designelement i seg selv.

Ambilight har også en annen funksjon, tilsiktet eller ikke. Det hjelper til med å kamuflere en svakhet med LCD; nemlig et begrenset sortnivå. 

Når øyet får tilført lys snurpes blenderen litt inn, og gjør at det sorte fremstår som sortere enn det egentlig er.

Det er den samme effekten man oppnår om man har på litt lys i rommet.

Teknisk sett er bildet som Philips presenterer helt i toppklassen. Panoreringer håndteres med stoisk ro, og bildemotoren henter frem detaljer som ligger godt gjemt i kildematerialet.

Bare pass på å ikke overdrive innstillingene. En nennsom hånd er det som skal til for å få det beste resultatet. Selv om skjermen ikke har IPS-panel har Philips greid å gi denne skjermen bedre innsynsvinkel enn konkurrentene.

Det betyr ikke at innsynsvinkelen er like god som på IPS, men det er åpenbart et godt kompromiss.

Konklusjon

Med strålende bildeprosessering og god kontroll på lyset gjennom panelet viser Philips at de akter å gjøre tilværelsen sur for konkurrentene.

Det eneste som mangler er en oppegående smart-TV. Dagens versjon er temmelig langt bak konkurrentene.

Denne saken er levert av lyd-, bilde- og hjemmekinomagasinet Watt.

Les også:

TEST: Get Box II: En totrinns underholdnings-rakett

TEST: Samsung PS64F8505: Samsungs beste TV noensinne?

TV-produsentene lokker med flere piksler

PS: Vi har en bug som noen ganger opptrer i karakterboksen under, som gjør at alle delkarakterene blir satt til 5.

Riktige karakterer skal være følgende: Bildekvalitet: 8, Utstyrsnivå: 6, Smart-TV: 5, Brukervennlighet: 7, Lyd: 7, Betraktningsvinkel: 6, Refleksjon: 7.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.