IT

Telenor med halv seier i erstatningssak

Konsernsjef Jon Fredrik Baksaas (t.v.) og direktør Jan Edvard Thygesen i Telenor er fornøyde med at en russisk domstol har forkastet et erstatningkrav fra Farimex.
Konsernsjef Jon Fredrik Baksaas (t.v.) og direktør Jan Edvard Thygesen i Telenor er fornøyde med at en russisk domstol har forkastet et erstatningkrav fra Farimex. Bilde: Trond Heggelund

Dommen mot Telenor om giganterstatning ble avsagt i den lille sibirske byen Khantij-Mansjysk i august og ble anket oppover i rettssystemet. Nå har domstolen i Omsk satt til side kjennelsen fra den lavere instansen.

På nytt

Men et skår i gleden for Telenor er at Omsk-domstolen vil vurdere hele saken på nytt 19. februar 2009.

– Vi er glad for at dommen fra Khantij-Mansjysk er satt til side og skulle gjerne ha vært ferdig med hele saken. Vi regner imidlertid med at erstatningskravene vil bli endelig avvist når den kommer opp til ny behandling, sier Jan Edvard Thygesen, konserndirektør og leder for Telenors virksomheter i Sentral- og Øst-Europa.

Maktkamp

Erstatningskravet ble reist av selskapet Farimex, som eier 0,002 prosent av VimpelCom, og som Telenor ser som et stråselskap for Alfagruppen, Telenors konkurrerende medeier i VimpelCom.

Kort fortalt har Telenor havnet i en maktkamp med Alfas frontfigur Mikhail Fridman om VimpelComs framtid, og i særdeleshet det omstridte oppkjøpet av det tapsbringende ukrainske mobilselskapet URS i 2004 som Fridman presset gjennom.

Les mer: Russisk gigantsøksmål mot Telenor

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.