ARBEIDSLIV

Teknostudenter vil til Statoil

NTNU-studenter i dyp konsentrasjon med gruppearbeid.
NTNU-studenter i dyp konsentrasjon med gruppearbeid.Bilde: NTNU-Info

For to år siden lå Sintef på tredjeplass da norske teknologistudenter ble spurt om hvor de helst ville jobbe. I dag havner forskningsbedriften på en tiendeplass.

– Det er skuffende at vi faller ned. Vi bør være mer populær og det er vår ambisjon å ligge høyere enn tiende plass, kommenterer strategidirektør Gunnar Strand i Sintef.

Aker Kværner øker

Nokia har også falt, fra en femteplass i 2003 til 15. plass, på årets ranking. Samtidig viser undersøkelsen at Aker Kværner er et av selskapene som blir stadig mer populært.

For to år siden havnet bedriften på 18. plass, mens Aker Kværner nå er den femte mest interessante arbeidsplassen for teknologistudentene.

Til sammen 1339 norske teknologistudenter er spurt om hva som er deres karrieremål, hvilke frynsegoder de ønsker seg og hvor de helst vil jobbe. Den årlige undersøkelsen gjennomføres av Universum Communications.

Betalt overtid - god pensjon

Interessen for betalt overtid har økt kraftig i år.

66 prosent av teknologistudentene svarer at dette er et av de viktigste frynsegodene for dem.

I fjor var antallet 58 prosent. I tillegg har interessen for pensjonsordninger økt, fra 49 prosent i fjor til 55,2 prosent i år.

– Undersøkelsen gjennomføres i januar-mars. På denne tiden i år var det en stor debatt med fokus på det nye pensjonssystemet, og hvordan dette ville slå ut for dagens unge. Jeg tror media har hatt en enorm innflytelse på interessen for pensjonsordninger, sier Carlo Durato, som er ansvarlig for undersøkelsen.

Det tredje viktigste frynsegodet for årets studenter er at arbeidsgiver betaler deler av utdanningen. I fjor var det ekstra fridager som var viktig.

Ønsker utfordringer

Det viktigste karrieremålet er å kunne jobbe med stadig mer utfordrende oppgaver.

Balanse mellom privatliv og jobb er det nest viktigste, mens det å kunne få god økonomi og muligheten til å utvikle nye produkter, er også viktig for IT- og sivilingeniørstudentene.

– De store endringene fra i fjor, er at interessen for utfordrende arbeidsoppgaver fortsetter å øke i år, mens interessen for balanse mellom privatliv og karriere har gått noe ned, oppsummerer Durato.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.