KARRIERE

– Teknologer vil bli viktigere

NYANSATT: Ivar Horneland Kristensen ser lyst på framtida for teknologer.
NYANSATT: Ivar Horneland Kristensen ser lyst på framtida for teknologer. Bilde: Karoline Roka / Nordic Innovation

Mandag begynte Ivar Horneland Kristiansen som ny generalsekretær i Tekna. Han sa tidligere i år til Teknisk Ukeblad at han vil gjøre Tekna - Tekna skal bli mer synlig .

– Realfag er nedprioritert

Jobbe sammen

– Tekna har et fantastisk utgangspunkt. Jeg vil bidra til å gjøre organisasjonen til en mer tydelig samfunnsaktør. Vi besitter en verdifull oversikt og forståelse for viktige ting som skjer i samfunnet, sier han til Teknisk Ukeblad.

Teknologer får ofte kritikk for å være for lite synlige i samfunnsdebatten.

Dette kommenterer han på denne måten:

– Det er viktig å ha respekt for ulike kulturer rundt hvor mye man skal være på barrikadene, men samtidig tror jeg virksomheter som takler tverrfaglighet er de som lykkes best. Det er en suksessfaktor at folk fra ulike fagområder jobber sammen. Det har jeg sett etter å ha jobbet med innovasjon i en del år, sier han.

– Realistene har selv skylda

Muliggjører

Han mener teknologi bare blir viktigere og viktigere i samfunnet.

– Teknologi er en muliggjører. Det er teknologi som gjør oss i stand til å hente opp olje på dypt vann. Utviklingen av smarttelefoner er dessuten et eksempel på at teknologi gir folk et bedre liv. Nordmenn er svært ivrige på å ta i bruk ny teknologi. Vi er Nordmenn mest teknokåte i Europa . I lys av dette er teknologi og dermed også teknologenes betydning i samfunnet økende. Er nettbanken nede en søndag kveld, blir vi irriterte. Slik var det ikke før, sier 43-åringen.

Han har brukt den første uka i sin nye jobb på å lære seg Tekna.

– Som jeg har sagt internt: Nå er jeg på opplæring på jobben. Jeg vil bruke tid på å bli kjent med folk i sekretariatet og organisasjonen. Jeg har hatt møte med tillitsvalgte, og skal nå i helga delta på Tekna-studentenes årsmøte i Trondheim. I mars blir det Tekna-uken i Bergen, sier generalsekretæren.

- Tekna skal bli mer synlig

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.