KRAFT

Techno-toppmøte i Trondheim

Mye spennende på Technoport 2007. Se mer på deres hjememside www.technoport.no.
Mye spennende på Technoport 2007. Se mer på deres hjememside www.technoport.no.

Toppmøte om politikk og teknologi:

–Årets høydepunkt, sier daglig leder Tom-Ivar Bern.

Sammen med Stoltenberg og Lund skal blant andre Göran Persson, Torbjørn Berntsen, Inge Hansen og Jørgen Randers løse klimautfordringen med teknologi.

Miljøteknologi er Technoport-festivalens grønne tråd og det blir derfor også internasjonal konferanse med fokus på norske prosjekter som fremmer forskning og utvikling knyttet til CO 2 innfanging, transport og lagring.Ny teknologi

Splitter nye teknologiske løsninger står selvfølgelig også på programmet fra 17. oktober til 20. oktober i Trondheim.

– Tredimensjonal skanning og printing, framtidens mobilløsninger, framtidens eldreboliger og ny teknologi for å lage spesialtilpassete ørepropper. Det er bare noe av alt vi har å by på, sier Bern.

Onsdag, torsdag og fredag er fagdager – lørdag er dagen da teknologene presenterer alt nytt for folket.

– Dataspill vil sikkert trekke mange. Rosenborg-spillere kommer og tester, programlederne fra NRKs Newton og Verdt å vite deltar også, lokker Bern.

Kultur

Antall utstillere er omtrent på 2005-nivå med langt over hundre stands fordelt på nesten seks mål i Trondheim spektrum. I tillegg til faste temaer, har Technoport-ledelsen i år valgt å satse på helseteknologi.

Og så deler vi selvsagt ut Norges gjeveste teknologipriser under Technoport Awards, sier Bern. Technoport samarbeider med UKA i Trondheim og dermed skal også kulturinnholdet være sikret.Nytt

Helt nytt innslag på Technoport er Nokios, det vil si Norsk konferanse for IKT i offentlig sektor. Her bidrar to universiteter, forskningsstiftelsen Sintef og leverandører og offentlige aktører. Fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys vil åpne konferansen.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.