NATURVITENSKAP

Syvende Space Camp på Andøya

Space Camp 2002 trekker ungdom i alderen 17-20 fra 10 nasjoner fra onsdag 6. august til onsdag 14. august. 24 ungdommer fra hele Europa få boltre seg en hel uke på Norges eneste operative romsenter på Andøya på den europeiske Space Camp 2002.

Professorer, ingeniører, forskere og en ekte astronaut sørger for at uken på rakettskytefeltet blir lærerik, inspirerende og uforglemmelig, ifølge en pressemelding fra Space Camp.

Realfaginteressert ungdom bruker en uke av sommerferien sin til opplevelser de definitivt ikke får på skolebenken. Deltagerne har daglige forelesninger i romrelaterte emner samt gruppearbeid hvor kunnskaper settes ut i praksis.

Space Camp anses som et svært viktig ledd i arbeidet Nasjonalt Senter for Romrelatert Opplæring (NAROM) gjør for å øke rekrutteringen blant ungdom til real- og teknologifag.

Ungdomsraketter

11. august har Space Camp sitt absolutte klimaks; oppskytningen av to raketter som deltagerne selv har konstruert og klargjort for utskyting.

Under leiren legges det vekt på et høyt faglig nivå, samtidig som blant annet hvalsafari og midnattbading gjør Space Camp til et svært sosialt arrangement.

I år er det syvende sommer på rad at Andøya Rakettskytefelt åpner sine laboratorier og unike forskningsmedier for ungdommene på Space Camp.

Space Camp arrangeres av Forbundet Unge Forsker og NAROM. De samarbeider ogs med Norsk Romsenter og European Space Agency. ESA sender i år astronauten Ernst Messerschmid til leiren for å forelese og inspirere ungdommene.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.