PODKAST

Svalbard er en plattform for arktisk teknologi

Ny spesialepisode fra Longyearbyen.

GJEST: Arne Aalberg ved UNIS.
GJEST: Arne Aalberg ved UNIS.

Vi er klare med vår andre podcast fra Longyearbyen på Svalbard. Denne gangen møter vi lederen for arktisk teknologi ved UNIS – Universitetssenteret på Svalbard, professor dr. Arne Aalberg. Han har en 100 prosent stilling der oppe i tillegg til en 20 prosent stilling ved NTNU. Men i praksis jobber han mye mer enn 120 prosent. Fordi han liker det.

Det skal ikke skje forskning og utvikling på Svalbard som kan gjøres på fastlandet. Men forskere og de som underviser her har mer enn nok å henge fingrene i, fra problemstillinger rundt permafrost til innsamling og prosessering av arktiske miljødata.

Podcasten Teknisk Sett 

Jan M. Moberg og Odd Richard Valmot i Teknisk Ukeblad er begge sivilingeniører med solid teknologisk bakgrunn. Hver uke snakker de om aktuelle teknologiske temaer i TUs podcast Teknisk sett.

Følg vår nye side på Facebook!

Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.

Hvis du abonnerer på Teknisk sett på iTunes, Spotify eller en annen app, kan du laste ned og lytte til nye episoder hver uke. Vi legger normalt ut nye episoder torsdag ettermiddag, slik at du for eksempel kan laste den ned og høre på vei til jobben på fredager.

Spill av ukens episode øverst i artikkelen, eller via instruksjonene over.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.