PODKAST

Strømselger senker strømforbruket med smart teknologi

Edgeir Vårdal Aksnes i Tibber er gjest i podcasten.

GJEST: Edgeir Vårdal Aksnes.
GJEST: Edgeir Vårdal Aksnes. Foto: Odd R. Valmot

Salg av strøm har vært avregulert i veldig mange år. Men bortsett fra forskjeller i pris, har det vært smått med nytenking fra strømselskapene. Helt til nå.

Tibber tenker nytt. De selger strøm, men de tilbyr også kundene muligheter til å spare strøm. De har bygget en tjeneste rundt strømsalget, som kan måle isolasjonsgraden rom for rom i boligen. Dette bruker de til å styre varmebehovet gjennom døgnet. De lader elbilen med billigere kraft, og de forbereder for strømstyring når strømprisene varierer gjennom døgnet. I dag snakker vi med Tibber-gründer Edgeir Vårdal Aksnes.

Podcasten Teknisk Sett 

Jan M. Moberg og Odd Richard Valmot i Teknisk Ukeblad er begge sivilingeniører med solid teknologisk bakgrunn. Hver uke snakker de om aktuelle teknologiske temaer i TUs podcast Teknisk sett.

Følg vår nye side på Facebook!

Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.

Hvis du abonnerer på Teknisk sett på iTunes, Spotify eller en annen app, kan du laste ned og lytte til nye episoder hver uke. Vi legger normalt ut nye episoder torsdag ettermiddag, slik at du for eksempel kan laste den ned og høre på vei til jobben på fredager.

Spill av ukens episode øverst i artikkelen, eller via instruksjonene over.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.