IT

Stor anerkjennelse til nordmenn

TraceTrackers sporingsprogrammer tar vare på all informasjon gjennom hele næringskjeden. Selskapet er nå utnevnt til en teknologipionér for 2009.
TraceTrackers sporingsprogrammer tar vare på all informasjon gjennom hele næringskjeden. Selskapet er nå utnevnt til en teknologipionér for 2009. Bilde: Skjermdump

Norske TraceTracker Innovation ASA er valgt som Techonology Pioneer 2009 av World Economy Forum.

Sporing

Selskapet leverer sporbarhetsløsninger for forbruksvarer, og holder oversikt over et bredt spekter av sosiale og miljømessige tiltak, blant annet rettferdig handel og biologisk mangfold. I Vietnam skal teknologien blitt brukt til å overvåke spredningen av fugleinfluensa.

Juryen begrunner blant annet avgjørelsen med at selskapets løsninger øker verdien på varene og stimulerer til dialog med forbrukeren.

Blant de tidligere teknologipionérene på IT-området finner vi blant annet Google, Mozilla og Infosys.

Markedsledende

Kriteriene for å bli valgt er blant annet at selskapene må være involvert i utviklingen av livs-endrende teknologi med potensiale for langsiktig påvirkningskraft på samfunnet. I tillegg må de vise "visjonært lederskap", vise tegn på langvarig markedsledende egenskaper og ha bevist teknologi.

Totalt er 34 selskaper valgt ut som teknologipionérer.

– I fremtiden ser vi for oss en æra av forbrukerintelligens hvor forbrukerne kjenner opprinnelsen, produksjonsprosessen og kvaliteten på produktene sine, med hjelp fra mobiltelefoner, nettsteder og butikk-kiosker. Derfor tilbyr vi løsninger som gir selskaper muligheten til å tilby sine kunder informasjon om hvert steg av kjeden, fra gården til butikkhylla, sier TraceTracker-sjef Ole-Henning Fredriksen til World Economic Forums nettsted.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.