MOTOR

Sterk kritikk av askehåndtering

¿ Vi har mistet tillit til at Europas regjeringer kan ta effektive og sammenhengende beslutninger, sier IATAs generaldirektør etter askeproblemene i flytrafikken.
¿ Vi har mistet tillit til at Europas regjeringer kan ta effektive og sammenhengende beslutninger, sier IATAs generaldirektør etter askeproblemene i flytrafikken. Bilde: Scanpix

Den internasjonale flytrafikkorganisasjonen IATA kritiserer hvordan europeiske regjeringer har behandlet krisen i flytrafikken etter vulkanutbruddet på Island.

Den internasjonale flytrafikkorganisasjonen IATA kritiserer hvordan europeiske regjeringer har behandlet krisen i flytrafikken etter vulkanutbruddet på Island.IATA-sjef Giovanni Bisignani. THOMAS PETER

– Det nåværende europeiske systemet med å bestemme om luftrom stenges virker ikke, sier IATAs generaldirektør Giovanni Bisignani.

– Vi har mistet tillit til at Europas regjeringer kan ta effektive og sammenhengende beslutninger. Selv om de bruker de samme kriteriene, har forskjellige regjeringer kommet til forskjellige beslutninger når det gjelder åpning og stenging av luftrom, fortsetter han.

Han er også særlig opptatt av EUs og regjeringenes manglende evne til å gå i spissen for å løse problemene. (©NTB)

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.