OFFSHORE

Statoil overvåker Linde

Statoil ledelse deler bekymringen over utviklingen på Snøhvit. Nå skal prosjektet rapportere direkte til konserndirektør Inge K. Hansen.

Ifølge konsernsjef Olav Fjell er Snøhvit er det største og samtidig det mest kompliserte utbyggingsprosjektet i Statoil.

- Vi sterkt opptatt av en vellykket gjennomføring av prosjektet, understreker han.

For å få bedre kontroll med kostnadsutviklingen og prosjektet er derfor Snøhvit tatt ut av hendene på Henrik Carlsen og forretningsområdet Undersøkelser og produksjon og lagt under Olav Fjells nærmeste medarbeider, konserndirektør Inge K. Hansen.

Han frigjøres fra annet arbeid og får som hovedoppgave å bringe prosjektet trygt i havn. Det gjøres ingen endringer i selve prosjektledelsen.

Statoil har tidligere i høst identifisert en kostnadsøkning for deler av Snøhvit og har nå hatt en intern gjennomgang av hele prosjektet. Denne viser at det er nødvendig med en ledelsesmessig og organisatorisk styrking.

Prosjektet vil også styrke oppfølgingen av Linde i München som er hovedkontraktør for LNG-anlegget på Melkøya.

Statoil fortsetter med en detaljert gjennomgang av alle sider av prosjektet, og resultatet fra dette arbeidet vil presenteres for partnerskapet senere i høst. Det er ikke avklart hvorvidt det er behov for å øke investeringsrammen for prosjektet, eller om kostnadsøkningen som er identifisert skal dekkes av posten uforutsette kostnader.

Det er først og fremst erfaringene fra både Mongstad og Sleipner som har medført at Statoils ledelse tar disse grepene.

En massiv kritikk fra både det offentlige og fra partnerne tvinger Statoils ledelse til å styrke prosjektledelsen. Spesielt gjelder dette når prosjektet skal omhandle ny teknologi som LNG anlegget på Melkøya.

Verken Statoil eller Linde har erfaring fra å bygge så store LNG-anlegg og usikkerheten og dermed prosjektets risiko er større enn ved andre utbygginger.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.