KRAFT

– Statoil er forpliktet til å satse

LØNNSOMT: Satoil vil satse på havvind, men det må bli lønnsomt, understreker Ståle Tungesvik, direktør for ny energi i Statoil.
LØNNSOMT: Satoil vil satse på havvind, men det må bli lønnsomt, understreker Ståle Tungesvik, direktør for ny energi i Statoil. Bilde: Statoil
Mona Sprenger
31. mars 2011 - 15:24

På fornybarkonferansen i Bergen i dag, slo han tilbake på tidligere Statoil-sjef Inge K. Hansens utspill om at det er uheldig at et oljeselskap som Statoil skal satse på fornybar energi.

Hansen mener at fornybar energi aldri vil vinne frem i et oljeselskap.

Les saken:

– Forpliktet FORPLIKTET: – Energibehovet i verden akselererer. Vi er som industri forpliktet til å være med å bygge en industri med et lavt karbonavtrykk, sier Ståle Tungesvik, direktør for ny energi i Statoil. Foto: Martin Halvorsen/Bergen Næringsråd

– Forpliktet

Dette avviser Tungesvik:

– Energibehovet i verden akselererer. Vi er forpliktet til å være med å bygge en industri med et lavt karbonavtrykk, men det må være lønnsomhet, understreket han.

Tre områder

Statoil har tre satsingområder:

– Den ene er ta vare på norsk sokkel, den andre er internasjonalt. Den tredje er å gradvis å bygge oss opp på fornybar energi. I starten var vi litt overalt. I fjor gjorte vi en utvelgelse, forteller direktøren.

– Vi vil gå inn på de segmentene som vi ser vil vokse seg stort. Vi må få dette lønnsomt.

Kompetanse

Statoil vil satse på områder som ligger innenfor selskapets kjernekompetanse. Statoil har trukket seg ut av landbasert vind, for å satse på havvind.

– Her kan vi bruke vår kompetanse offshore.

Bio

Det andre satsingsområdet er CO2-håndtering og -lagring:

– Denne teknologien vil komme. Vårt kompetanseelement går på selve lagringsbiten.Det tredje området er geotermisk. Vi ser på områder knyttet til Indonesia og USA. Dette er områder som ligger nært markedet. Vi har også et mulig samarbeid i Storbritannia. Det siste satsingsområdet er annen generasjon biodrivstoff.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.