BYGG

Spøkelsesby til salgs

For 7,7 millioner kan du bli eier av en ekte westernby med gruverettigheter.

Gruvebyen Cerro Gordo.
Gruvebyen Cerro Gordo. Foto: ghosttownforsale.com
Hotellet
HotelletFoto: Nolan Nitschke

Den forlatte gruvebyen Cerro Gordo i California kan bli din for 7,68 millioner kroner (925.000 dollar). Selgeren, Jake Rasmuson, blir ikke nedrent av tilbud, så i stedet for en tradisjonell annonse har han satt opp en egen nettside med en tonesatt video samt 36 stemningsfulle bilder av den gudsforlatte eiendommen. Navnet på nettsiden er like ærlig som den er enkel: ghosttownforsale.com.

Det følger med flere bygninger i prospektet, deriblant et forhenværende hotell. På norsk meglerspråk ville det nok vært tatt forbehold om at «noe oppgradering må påregnes». Alt i alt er det 22 hus og andre installasjoner på den 1214 dekar store tomten. Det følger også med en rekke velbevarte gjenstander fra byens storhetstid i siste halvdel av 1800-tallet. De originale lobby-maleriene i det nevnte hotellet må også antas å ha antikvarisk verdi.

Sjansen for å finne mer sølv i de tilhørende gruvene, opplyses det ikke om.

Cerro Gordo («storåsen») går for å være en av de best bevarte gruvebyene i California, og eieren vil kunne regne med noe økonomisk støtte fra foreningen Cerro Gordo Historical Foundation, som også arrangerer visningsturer til byen. På nettsiden Cerro Gordo Mines 1867 kan du lese hele historien om byen, fra den første sølvåren ble oppdaget i 1865 til den siste innbyggeren pakket sakene sine og dro på slutten av 1930-tallet.

For deg som er i markedet for en ny livsstil, her er salgsvideoen fra den amerikanske ørkenlandsbyen: 

Gruvebyen Cerro Gordo kan bli din

Les også: Vill budkamp om gruvene i Kirkenes

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.