ELBIL

Sony og Honda samarbeider om ny elbil

Sony skal i samarbeid med Honda produsere elbil, og en prototyp ble onsdag vist fram under en messe i Las Vegas. 

Sony og Honda har gått sammen om å produsere elbiler, og en prototyp av den første modellen – Afeela – ble vist fram i Las Vegas onsdag.
Sony og Honda har gått sammen om å produsere elbiler, og en prototyp av den første modellen – Afeela – ble vist fram i Las Vegas onsdag. Foto: AP/NTB

Ifølge Yasuhide Mizuno, som er sjef for det nyopprettede selskapet Sony Honda Mobility, skal de første bilene etter planen være på veien i USA våren 2026.

Prototypen selskapet viste frem i Las Vegas onsdag er, ifølge Tek.no, en sedan som kan virke som en videreutviklet modell av Vision S-konseptet Sony først viste frem på CES-messen i 2020.

Utover det skal hovedattraksjonen være en stor pakke bestående av totalt 45 ulike sensorer og kameraer, deriblant en lidar, en rekke radarer og kameraer på alle sider av bilen, i tillegg til kameraer innvendig. Speilene er også erstattet av kameraer. Det skriver Tek.no.

Ifølge nettstedet sa Sony Honda Mobility-sjef, Yasuhide Mizuno, at de tar sikte på å tilby en ny «standard for verdi» innenfor mobilitet, og at bilen vil få 800 tops prosesseringskraft og gi bransjeledende selvkjøring når den kommer på markedet.

Sony og Honda kunngjorde samarbeidet i mars i fjor, og den nye elbilen skal produseres ved en av Hondas tolv fabrikker i USA.

 

Les også

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.