NETTARKIV

Søker partner for smart alarm

TIL BILER: ¿ Jeg mener vår bevegelsessensor er godt egnet for å bygges inn i bilenes alarmsystem. Den kan bygges inn i elektronikken i stedet for å være en separat enhet, sier Knut Hovden
TIL BILER: ¿ Jeg mener vår bevegelsessensor er godt egnet for å bygges inn i bilenes alarmsystem. Den kan bygges inn i elektronikken i stedet for å være en separat enhet, sier Knut Hovden Bilde: Anders J Steensen
Anders J. Steensen
24. okt. 2008 - 14:05

Horten: – Selve ideen og logikken i systemet, Motion Activation Device (MAD), er patentert i Norge, EU og Canada. Nå venter vi på å få godkjent patentet i USA, forteller ingeniør Knut Hovden. Han har lang erfaring fra blant annet alarmbransjen, hvor han har vært knyttet til selskapene Sate Safe og Protech.



Sykkelalarm

MAD som er utviklet av Knut Hovden med god hjelp av sønnen Christian som er sivilingeniør, er en enhet med innebygget logikk som består av en pizoelektrisk sensor og en mikroprosessor med GSM-kort og GPS samt et batteri. Også andre sensorer kan knyttes til enheten som ligger på en liten mikrobrikke.



Normalt i dvale

Til forskjell fra dagens alarmer krever MAD lite strøm.

– Så lenge MAD ikke er i alarmtilstand, ligger den i dvale. Den våkner først til liv når det kommer uønskede bevegelser. Da vil elektronikken sjekke om det fortsatt er bevegelse eller om det var et engangstilfelle før det gis alarm eller sendes en melding. Fordelen er at så lenge den er i dvale, brukes minimalt med strøm. Da kan den leve i kanskje ti år på et batteri, sier Hovden.



Søker samarbeid

Han mener at det finnes en mengde forskjellige bruksområder for en slik enhet, alt fra sykkelalarm til rassikring.

– Utstyret kan miniatyriseres slik at det kan bygges inn i omtrent hva det skal være. Jeg ønsker å komme i kontakt med interessenter som kan bidra til å få finansiert og laget en prototyp, sier Knut Hovden.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.