IT

Smidig kontrakt til 300 millioner

Adm. dir. Finn Melbø (i midten) har tildelt stortrosjektet i Statens pensjonskasse til adm. dir. Nils Øveraas (t.v.) i Accenture og adm. dir. Kjell Rusti i Steria i Norge.
Adm. dir. Finn Melbø (i midten) har tildelt stortrosjektet i Statens pensjonskasse til adm. dir. Nils Øveraas (t.v.) i Accenture og adm. dir. Kjell Rusti i Steria i Norge. Bilde: Johnny Syvertsen

Statens pensjonskasse

  • administrerer pensjonsordningen for ansatte i staten og store deler av undervisnings- og forskningssektoren.
  • har nærmere én million personkunder og forvalter opptjente rettigheter til en verdi av om lag 330 milliarder kroner og er dermed landets største pensjonsordning.


Steria og Accenture skal utvikle en ny systemportefølje for Statens Pensjonskasse. Det omfatter blant annet implementering av pensjonsreformen og overgang til ny plattform.

Pensjonsreformen i Statens Pensjonskasse er organisert i et prosjekt som har fått navnet PERFORM, med en økonomisk ramme på 870 millioner kroner. De to avtalene med Accenture og Steria er verdt omkring 150 millioner kroner hver.

Attraktiv

– Arbeidet med pensjonsreformen gjør Statens Pensjonskasse til en av de mest spennende arbeidsplassene i offentlig sektor i årene fremover, mener administrerende direktør Finn Melbø i Pensjonskassen.

Accenture og Steria skal levere hver sin delpakke og kommer til å jobbe tett sammen med hverandre og Statens Pensjonskasse. Rent fysisk vil det foregå i prosjektlokaler på Majorstuen i Oslo.

Norges største smidige IKT-prosjekt

PERFORM skal kjøres med såkalt Smidig prosjektmetode. Det innebærer at leverandørene hele tiden har deadliner med å levere funksjonelle løsninger i tett samarbeid med kunden. Den tradisjonelle metoden kalles Fossefall, der leverandøren gjør alt ferdig før systenmer og løsninger tas i bruk. Gevinsten av smidig metode er større kontrol med hva som leveres i hvilken rekkefølge og at løsningene faktisk fungerer. Ulempen er mindre kontroll med den endelige regningen, men flere erfarer at regningen ofte blir mindre enn forventet.

Les mer her:

Steria skal ha ansvaret for gjennomføringen av smidig metode. Accenture sitter med spisskompetanse på denne delen av offentlig sektor, med blant annet selve pensjonsreformen på merittlisten.

60 konsulenter

Prosjektet starter denne måneden og varer ut 2011, med mulighet til ytterligere ett års forlengelse.

De neste månedene bemannes prosjektet med over 100 medarbeidere fra Statens Pensjonskasse, Accenture og Steria. Rundt 60 av disse er konsulenter.

Ekspertise

Steria bemanner prosjektet med ekspertise innen Scrum og smidig systemutvikling, brukervennlighet, Java-utvikling, datavarehus og saksflyt.

Accenture bemanner prosjektet med konsulenter med ekspertise hovedsakelig innen fagområdene pensjon, Java-utvikling, integrasjon, sikkerhet og de eksisterende fagsystemene til Statens Pensjonskasse.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.