BYGG

Smarte kontakter skulle spare strøm, men bruker den i stedet selv

Mellom 13,8 og 21 prosent av strømforbruket i demonstrasjonsbyggene skyldtes de smarte kontaktene som skulle spare strøm.

Alle leilighetene i det såkalte Bolig+-bygget ble utstyrt med intelligente kontakter som skulle hjelpe beboerne med å spare strøm. Men kontaktene viste seg å bruke så mye strøm selv, at de alene sto for 13,8 prosent av energiforbruket. I en enebolig trakk de 21 prosent av strømmen.
Alle leilighetene i det såkalte Bolig+-bygget ble utstyrt med intelligente kontakter som skulle hjelpe beboerne med å spare strøm. Men kontaktene viste seg å bruke så mye strøm selv, at de alene sto for 13,8 prosent av energiforbruket. I en enebolig trakk de 21 prosent av strømmen.  Ill: Kira Krøis Ursem/Realdania

Smarte, programmerbare kontakter var en av de teknologiene som skulle hjelpe beboerne i to demonstrasjonsbygg med å få strømregningen til å bli så lav som mulig. Men målinger av strømforbruket viser at kontaktene selv sluker så mye strøm, at henholdsvis 21 og 13,8 prosent av det samlede strømforbruket i boligene går med til å drive kontaktene.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.