ENERGI

Småkraftverk i skuddet

- Vi har så langt all grunn til å være fornøyd med vår markedsandel, sier han.

Til Lindland kraftverk har de levert to aggregater på til sammen 9,0 MW. Verket, som eies av Dalane Energi, er nylig kjørt i gang.

Kolfossen kraftverk på 2,78 MW, eid av Tussa Energi AS, er under sluttmontasje. Montasjen av Stølsvatn kraftverk på 1,6 MW starter i vinter.

- Vi er videre i gang med å planlegge Vikeså kraftverk på 4,1 MW, eid av Dalane Energi, og vi har ytterligere en intensjonsavtale på å bygge Kongsfoss kraftverk for Modum Kraftproduksjon. Vi har ute tilbud på tre kraftverk som i dag ikke er avgjort med hensyn til leverandør samt at vi har flere tilbud under utarbeidelse, sier han.

Winther hevder at VA Tech Møller Energi de siste årene har søkt nye og forenklede løsninger for småkraftverk uten å lempe på kravene til driftssikkerhet, levetid og kvalitet.

- Et av våre fortrinn er at vi er en totalleverandør på maskin og elektro, noe som blant annet gir mulighet for en mer rasjonell prosjektgjennomføring. Andre fordeler er vår nærhet til markedet og at vi har dyktige montører og ingeniører innen alle fagfelt, hevder han.

Et småkraftverk er ikke et nedskalert stort anlegg. Dette tar flere og flere kraftselskap konsekvensen av og er nå mer villige til å akseptere leverandørenes standardiserte løsninger i stedet for skreddersøm.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.