SAMFUNN

Små FoU-kutt

Av de 67 millionene som Budsjettkameratene Høyre, Krf, Venstre og Fremskrittspartiet er er enige om å kutte 67 millioner kroner avi forskningsbevilgningene. Men av dette er bare 27 millioner kroner direkte på FoU.

Det er kuttet 40 millioner kroner i overføringer til EUs rammeprogram. Kuttene er kun budsjettmessige justeringer som ville blitt gjort i alle fall, men først under neste års behandling av revidert nasjonalbudsjett, og innebærer ikke reduserte overføringer.

Fra Olje- og energidepartmentets budsjett er overføringene til energiforskning via Norges forskningsråd redusert med 15 millioner kroner til 265 millioner kroner. Det betyr at veksten i forhold til inneværende år er redusert fra 14,7 prosent til 8,5 prosent for denne budsjettposten.

Fra Miljøverndepartementet er det kuttet syv millioner kroner fra posten Nasjonale oppgåver ved miljøforskningsinstitutta. Dette er en reell nedgang, posten har vært urørt siden 2001. Videre er det kuttet fem millioner kroner fra posten Forskningsprogram, som blir på drøyt 125 millioner kroner. Dermed er en foreslått vekst på 5,6 prosent redusert til 1,6 prosent.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.