HELSE

Slik skal den nye sykehussengen avlaste pleiere

Med sykehussenger utstyrt med sensorer for avlesing av medisinsk data, mener Ably Medical de kan frigjøre en stor del av arbeidstiden til en sykepleier.

Designsjef Jørn Refsnæs i Ably Medical med en prototype på en sykehusseng i laben vest i Ålesund sentrum. Vi ser sensormatten er plassert mellom madrassene i sengen. Produktene er planlagt lansert i markedet neste år. Både integrert i sengene til den italienske partneren Malvestio – til stede i 70 land, og som delproduktet «Lyng» som kan integreres i alle sykehussenger.
Designsjef Jørn Refsnæs i Ably Medical med en prototype på en sykehusseng i laben vest i Ålesund sentrum. Vi ser sensormatten er plassert mellom madrassene i sengen. Produktene er planlagt lansert i markedet neste år. Både integrert i sengene til den italienske partneren Malvestio – til stede i 70 land, og som delproduktet «Lyng» som kan integreres i alle sykehussenger. Foto: Jørn-Arne Tomasgard

Siden 2016 har daglig leder Kjell-Are Furnes, utviklingssjef Arve Voldsund og designsjef Jørn Refsnæs jobbet med ideen om å digitalisere sykehussenger. Tanken er å integrere teknologi i sengene slik at man kan fjerne ledninger og samle medisinsk pasientinformasjon som leses av i sanntid.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.