Slik gikk det med Altinns tilpasning til nettbrett

Stor oppgradering i helgen.

Slik gikk det med Altinns tilpasning til nettbrett
Altinn kom helskinnet gjennom oppgraderingen uten å "skru av strømmen", og snart er tjenester for skole og helse klare for å legges over på nettbrett. Bilde: Colourbox

Etter 8 måneders utvikling og forberedelser dro Altinn og partnerne Basefarm og Accenture i gang den omfattende oppgraderingen til 20 millioner kroner sist helg.

Dette er en kraftig modernisering av tjenesteutviklingsplattformen ved at den blir frigjort fra en tradisjonell nettleser.

I praksis betyr det at offentlige virksomheter etter hvert skal kunne utvikle tjenester for smarttelefoner og nettbrett.

Les også: Altinn kommer på Ipad

Spenning

Litt ekstra spenning var knyttet til denne seansen fordi arbeidet skulle foregå uten nedetid - tjenestene på Altinn skulle pågå tilnærmet som normalt under oppgraderingen.

Og hvordan gikk det?

– Kort oppsummert gikk det som planlagt i helgen. Produksjonssettingen ble gjennomført uten nedetid, rapporterer underdirektør Kristian Styrvoll

hos Altinn.

Les også: Den digitale skolen er nær

Stoppet ikke

Klok av gammel skade var alle parter innstilt på å stoppe hvis noe ikke fungerte som det skulle.

Det meste var imidlertid testet i bauger og kanter.

– Det ble avdekket noen nye feil underveis, men de ble håndtert fortløpende. De var ikke det vi kaller produksjonshindrende. Det var heller ikke aktuelt å vurdere en tilbakerulling til forrige versjon, sier Styrvoll.

Du må smøre deg med litt tålmodighet i påvente av hippe nytteverktøy på brett og smarttelefon. Etter planen skal de nye funksjonene ikke tas i bruk før sommeren neste år.

Les også:

Ny norsk teknologi overvåker levetiden for fleksible rør  

På dette bildet ser du hver minste detalj i Bodø

Narvik-studenter venter på svar etter satellitt-oppskyting

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.