BYGG

Skyhøy selvtillit i Veidekke

SELGER: Konsernsjef Terje Venold er en dyktig selger. Nå står de ansatte i kø for å kjøpe aksjer i eget selskap.
SELGER: Konsernsjef Terje Venold er en dyktig selger. Nå står de ansatte i kø for å kjøpe aksjer i eget selskap. Bilde: Joachim Seehusen

Det er en årlig tradisjon i Veidekke å selge aksjer til de ansatte – med 20 prosent rabatt i forhold til gjeldende børskurs. Alle rekorder ble slått da Veidekke forrige fredag avsluttet sitt årlige salg av aksjer til ansatte.

Blir ydmyk

2118 ansatte tegnet seg for nesten 3,5 millioner aksjer. Kun 1,5 millioner aksjer var tilgjengelig. Selskapet økte antallet til 2,5 millioner aksjer, men likevel fikk ikke alle så mange aksjer som de ønsket.

– Dette blir man ydmyk av, sier konsernsjef Terje R. Venold i Veidekke.

– Tross de usikre tidene i bransjen har våre ansatte sterk tro på egen arbeidsplass, og de ser tydeligvis verdien av å eie aksjer i eget selskap. Og så er jo kursen for tiden sjeldent lav, legger Venold til.

Økende interesse

De siste fem årene har i gjennomsnitt 1.115 ansatte benyttet seg av tilbudet, mens årets antall er nesten dobbelt så høyt.

– Det er selvsagt veldig positivt for oss at så mange av våre ansatte velger å kjøpe aksjer. Dagens kurs er lav i forhold til det den har vært tidligere, og det har nok også spilt en stor rolle. Dessuten er salg av aksjer til ansatte er en viktig del av Veidekkes kultur. Vi vet at medeierskap er en sterk motivasjonsfaktor for mange og at det generelt skaper større engasjement, sier Venold.

Etter at årets aksjesalg til de ansatte i Veidekke er gjennomført, eier nesten 50 prosent av medarbeiderne i overkant av 18 prosent av selskapet.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.