SAMFUNN

SkatteFUNN uten effekt

Skattelettelser får ikke adm.direktør Hans Lødrup i Siemens AS, til å forske mer. FOTO: FINN HALVORSERN
Skattelettelser får ikke adm.direktør Hans Lødrup i Siemens AS, til å forske mer. FOTO: FINN HALVORSERN Bilde: Finn Halvorsen

Administrerende direktør Hans Lødrup sier de nye skatteordningene ikke betyr noe for Siemens AS.

- Vi forsker ut fra behov, sier han. Det er et tilbakeslag for regjeringen som håpet av teknologiselskaper som Siemens økte forskningsinnsatsen neste år. Skatteinsentivene skal bidra til å få næringslivets forskningsinnsats til å nærme seg nivået i konkurrentlandene.

Siemens er en av Norges største landbaserte industrigrupperinger med rundt 7,3 milliarder kroner i omsetning og 3720 ansatte. Morselskapet i Norge Siemens AS omsatte i fjor for 3,7 milliarder kroner og har 2200 ansatte. Lødrup understreker at mye av forskning og utvikling skjer i morselskapet i Tyskland.

Under sin årlige pressebriefing pekte Lødrup på tre vekstområder for Siemens i 2003: Olje og gass, samferdsel og medisinsk teknologi.

- Medisin er et av de få områdene der kundene våre har investert de siste par årene, sier Lødrup.

På mobilsiden er det lite å hente foreløpig. Ledelsen i Siemens håper at UMTS vil ta av sommeren 2003, men tør ikke legge inn store inntekter på dette området i budsjettet for neste år.

- Alle sitter og venter. Vi får ikke hull på byllen før optimismen kommer tilbake og selskapene begynner å investere igjen, sier Lødrup.

Underskuddet i 2000/2001 på 104 mill. kr. ble snudd til et overskudd på 121 mill. kr. i regnskapsåret 2001/2002 (avsluttet 30.9).

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.