IT

Skal sette nedlastingsrekord

I morgen lanserer nemlig Mozilla den tredje versjonen av sin kjente nettleser – Firefox 3.0.

Rekordforsøk

Som et ledd i markedsføringen ber selskapet brukerne om å laste ned programmet tirsdag 17. juni, nå omdøpt til «Download Day». Målet er å sette verdensrekord i antall nedlastinger på ett døgn.

Det skulle være et overkommelig mål, ettersom Guinness World Records ikke har registrert noen rekorder innen software-nedlasting per i dag.

Svalbard og Jan Mayen

I skrivende stund har over 1,3 millioner brukere registrert seg for nedlasting av Firefox 3 i morgen.

Flest i USA, med 220.000 brukere. I Norge har i underkant av 7.000 ildrev-entusiaster meldt seg på, omtrent like mange som i Sverige, Finland og Danmark.

En liten kuriositet å merke seg at 84 brukere på Svalbard og Jan Mayen gjør at våre arktiske øyer kan skilte med at de leder på nasjoner som Tanzania med 38 millioner innbyggere, Papua Ny-Guinea og Tadsjikistan. Det er kanskje like mye en påminnelse om at datamaskiner og nettforbindelse fortsatt ikke er allemannseie over hele kloden.

Microsoft svarer

Ifølge Mozilla har de i dag rundt 175 millioner brukere av Firefox som ble lansert i 2004.

I tredje versjon skryter selskapet av at nettleseren har fått 15.000 forbedringer som skal gjøre den raskere, tryggere og smartere. Se utviklingsnyheter og -historikk.

Microsoft har svart på utfordringen ved å lette litt på sløret når det gjelder nyvinninger på sin Internet Explorer 8 som foreløpig er kommet i en beta 1-versjon. Andre betaversjon kommer etter sommeren.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.