INDUSTRI

– Skal selge tusen elbiler

SVENSKESATSING: Ifølge administrerende direktør Richard Canny fokuserer Think på å selge selskapets biler, ikke aksjer, i Sverige. Think er sentrale i den store elbilsatsingen Power Circle.
SVENSKESATSING: Ifølge administrerende direktør Richard Canny fokuserer Think på å selge selskapets biler, ikke aksjer, i Sverige. Think er sentrale i den store elbilsatsingen Power Circle. Bilde: Asbjørn Goa

Som TU.no meldte torsdag, skal det ifølge svenske medier pågå forhandlinger i Sverige om økonomiske bidrag til den kriserammede norske elbilprodusenten Think.

Svensker vil redde Think

Benekter kapitaljakt

Think-sjef Richard Canny sier imidlertid at dette handler om å selge biler, ikke aksjer.

– I øyeblikket bruker vi ikke krefter på å hente inn kapital i Sverige. Derimot fokuserer vi på vårt samarbeid med Power Circle og generelt det svenske markedet, sier Canny til TU.no.

Power Circle er en organisasjon som med statlig støtte jobber for å få flere elbiler ut på svenske veier og dermed en raskere overgang til mer fornybar energi.

Kongelig Think

Organisasjonen har planer om initiere tolv demonstrasjonsprosjekter. Det store elbilprosjektet åpnet i Gävle fredag.

– Der har vi levert bilene. Samarbeidet med Power Circle vil resultere i opp til tusen biler de neste to til tre årene til de utvalgte regionene. I tillegg åpner det seg mange muligheter for oss på sikt, forteller Richard Canny.

Kundelista er temmelig fornem. Det svenske kongehuset skal være med på testprosjektet.

– De er med på grunn av sitt store miljøengasjement. De skal ha et par biler, sier prosjektleder Christer Asplund til Miljörapporten.

Infrastruktur

Selv om kongelige Think City kan gi enda mer publisitet til den norske elbilprodusenten, ser Canny viktigere utviklingstrekk på den andre sida av grensa.

– Den svenske regjeringen kunngjorde denne uka at de tre største energiselskapene, Fortum, EoN og Vattenfall går sammen om å bygge ut infrastruktur for elbiler og plug-in-hybrider. Det er gode nyheter både for Think og for våre mange kommende kunder i Sverige, sier Think-sjefen.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.