BYGG

Skal bombe rasstedet

Riksvei 70 på Nordmøre kan bli stengt i flere dager etter raset som gikk søndag kveld. Geologer undersøkte rasstedet mandag. Det viser seg at en fjellblokk har løsnet 400-500 meter over riksveien og delt seg i flere blokker på vei ned. En av disse blokkene traff veien, mens flere gikk rett i sjøen.
Riksvei 70 på Nordmøre kan bli stengt i flere dager etter raset som gikk søndag kveld. Geologer undersøkte rasstedet mandag. Det viser seg at en fjellblokk har løsnet 400-500 meter over riksveien og delt seg i flere blokker på vei ned. En av disse blokkene traff veien, mens flere gikk rett i sjøen.Bilde: Kåre Ingolf Karlson

Riksvei 70 nord for Sunndalsøra er fortsatt stengt etter raset søndag kveld.

Les også:

Vannbombing

Rassikringsgjerdet fanget inn mer enn 80 prosent av steinraset.

I dag skal Statens vegvesen fjerne løse stein- og jordmasser som fortsatt ligger igjen i fjellsiden der raset gikk.

Det gjøres ved hjelp av helikopter som skal slippe store vannmengder slik at massene løsner og raser ned kontrollert.

– På mange måter simulerer vi et kraftig regnvær med denne vannbombingen. Vannmassene rensker fjellsidene effektivt, sier seksjonssjef Ivar Hol i Statens vegvesen til Adresseavisen .

Ustabilt fjell

Imidlertid var det sol og ikke regn som var mye av årsaken til de 100 meter brede steinraset søndag. Det mener vegvesenets geolog Kåre Ingolf Karlson som påpeker at det er mye ustabilt fjell i Oppdølsstranda.

– Her vil det komme nye steinsprang og stein- og snøras. Det er åpne sprekker og forvitrede ganger i fjellet. Den totale stabiliteten er dårlig og det er stor solgang i fjellsidene, sier Karlson til avisa.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.