Sirkusrobot

Den danske roboten Henrik var trekkplaster da Institutt for Informatikk arrangerte Idefestival på Universitetet i Oslo sist lørdag.

Realistisk

Køen var lang av voksne og barn som ville se den nesten uhyggelig menneskeliknende roboten i aksjon. Roboten Geminoid-DK var bygget etter modell av sin danske skaper Henrik Scharfe, fra Aalborg Universitet i Danmark.

Arrangementet var ett av fire publikumsarrangementer i anledning universitetets 200-års-jubileum.

Og skal man trekke en konklusjon på grunnlag av oppmøtet har mange barn fått inntrykk som kan bli verdifulle å ha med seg når de en gang skal velge studieretning.

– Vi har arrangert over 30 ulike foredrag og i det digitale sirkusteltet har vi rundt 20 ulike utstillinger for å gi barn og voksne et inntrykk av hvor viktig datateknologi er i hverdagen, men også hvor morsomt det kan være å jobbe med slikt. Vi regner med at vi når frem til mellom tre og fire tusen mennesker i løpet av en slik dag, sier instituttsjef og fagansvarlig for Digitaliseringsfestivalen, Morten Dæhlen.

SIRKUSDIREKTØR: Sjefen for Institutt for Informatikk ved Universitetet i Oslo, Morten Dæhlen arrangerte digitalt sirkus Odd Richard Valmot

Svært

Institutt for Informatikk er sammen med NTNU ett av de viktigste utdanningsstedene for IT-folk i Norge.

– Vi har nettopp åpnet et nytt stort bygg og føler at vi har god vind i seilene. Søkningen til instituttet øker jevnt og trutt, og nå har vi 1200 studenter på bachelor-nivå, 450 som tar masterstudiet og 225 som tar doktorgraden. Men med alle de andre studentene som er innom og tar kurs ligger vi på rundt 2500 studenter, sier Dæhlen.