Sirkusrobot

Sirkusrobot

Den danske roboten Henrik var trekkplaster da Institutt for Informatikk arrangerte Idefestival på Universitetet i Oslo sist lørdag.

Realistisk

Køen var lang av voksne og barn som ville se den nesten uhyggelig menneskeliknende roboten i aksjon. Roboten Geminoid-DK var bygget etter modell av sin danske skaper Henrik Scharfe, fra Aalborg Universitet i Danmark.

Arrangementet var ett av fire publikumsarrangementer i anledning universitetets 200-års-jubileum.

Og skal man trekke en konklusjon på grunnlag av oppmøtet har mange barn fått inntrykk som kan bli verdifulle å ha med seg når de en gang skal velge studieretning.

– Vi har arrangert over 30 ulike foredrag og i det digitale sirkusteltet har vi rundt 20 ulike utstillinger for å gi barn og voksne et inntrykk av hvor viktig datateknologi er i hverdagen, men også hvor morsomt det kan være å jobbe med slikt. Vi regner med at vi når frem til mellom tre og fire tusen mennesker i løpet av en slik dag, sier instituttsjef og fagansvarlig for Digitaliseringsfestivalen, Morten Dæhlen.

SIRKUSDIREKTØR: Sjefen for Institutt for Informatikk ved Universitetet i Oslo, Morten Dæhlen arrangerte digitalt sirkus Odd Richard Valmot

Svært

Institutt for Informatikk er sammen med NTNU ett av de viktigste utdanningsstedene for IT-folk i Norge.

– Vi har nettopp åpnet et nytt stort bygg og føler at vi har god vind i seilene. Søkningen til instituttet øker jevnt og trutt, og nå har vi 1200 studenter på bachelor-nivå, 450 som tar masterstudiet og 225 som tar doktorgraden. Men med alle de andre studentene som er innom og tar kurs ligger vi på rundt 2500 studenter, sier Dæhlen.

Les mer om: