BYGG

Siri Hunnes Blakstad skal samle Sintef Byggforsk

Den nye forretningsutvikleren vil gjøre hverdagen enklere for bygge- og anleggsnæringen.

Siri Hunnes Blakstad starter som senior forretningsutvikler i Sintef 1. september.
Siri Hunnes Blakstad starter som senior forretningsutvikler i Sintef 1. september. Foto: NTNU

Siri Hunnes Blakstad er ansatt som senior forretningsutvikler ved Sintef Byggforsk. Hun starter i jobben 1. september, melder Sintef i en pressemelding.

Hunnes Blakstad kommer til Sintef fra ÅF og tegn_3, der hun har ledet arkitektdelen. Hun innehar en professorstilling ved NTNU og sitter i styret i organisasjonen Bygg 21.

Hos Sintef vil Hunnes Blakstad inngå i instituttledelsen, og hovedoppgaven blir å «forløse potensialet som ligger i å bruke ´ett Sintef´overfor bygg- og anleggsnæringen».

– Det å bli bedre kjent med hele Sintef vil berike byggenæringen. Dette håper vi også vil medføre større aktivitet for oss, erklærer konserndirektør Hanne Rønneberg i meldingen.

Vil koble ulike næringer

Hunnes Blakstad var forskningssjef i Sintef i perioden 2003–2007, og har tidligere vært forsker i samme organisasjon innen feltene arkitektur og byggteknikk. Hun har blant annet jobbet mye med tidlig fase i eiendomsutvikling.

– Sintef har en bredde som innebærer store muligheter for bygge- og anleggsnæringen. I tillegg til videreutvikling av forskningen innenfor bygg, samferdsel og arkitektur ligger det mange muligheter i å koble bygg og anlegg med Sintefs kompetanse fra andre næringer. Både når det gjelder digitalisering, helse, bærekraftig samfunnsutvikling og mobilitet, uttaler Siri Hunnes Blakstad i pressemeldingen.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.