KARRIERE

Sinne lønner seg

NYTT: Sinne kan lønne seg, men ikke i alle tilfeller.
NYTT: Sinne kan lønne seg, men ikke i alle tilfeller. Bilde: colourbox.com

Det viser en fersk studie gjennomført av forskere ved handelshøyskolen Insead i Frankrike og University of California, Berkeley, melder Physorg.com.

To grupper Berkeley-studenter deltok i studien: Den ene gruppa besto av europeiske amerikanere og den andre gruppa besto av asiatiske amerikanere eller asiater.

Gulrot er bedre enn pisk

Kultur

Studien viser at en aggressiv væremåte ikke gir resultater i alle situasjoner. Suksessen er nemlig kulturelt betinget.

Forskerne påviser at aggresjon gir resultater i forhandlinger med europeiske amerikanere (europeere), men ikke i forhandlinger med asiater. Asiater blir nemlig oftere fornærmet av aggressjon, noe som forsurer forhandlingsklimaet og reduserer sjansene for suksess.

- De har en tendens til å reagere negativt på sinne i forhandlinger. Da vil de ikke gi etter. De kan til og med lukke seg og straffe motparten for å ha opptrådt upassende, sier Hajo Adam, en av Insead-forskerne bak studien, til nettstedet.

Slik blir du uglesett på jobb

Påvirkes

Han legger til:

- Det viktige er at når en person gir uttrykk for følelser, påvirker det en annen persons følelser, tanker og oppførsel. Og disse reaksjonene kan være avhengig av en persons kulturelle bakgrunn, sier Adam.

Resultatene er publisert i fagtidsskriftet Psychological Science.

Slik takler du psykosjefen

Slik går du opp i lønn

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.